Domov > Glasba, Novice > Danes finale Evrovizije ! Gremo Maja Keuc

Danes finale Evrovizije ! Gremo Maja Keuc

Strokovna žirija je že ocenila finaliste letošnje Evrovizije, med njimi tudi Majo Keuc, čaka se še na glasove publike. Kdo bo s pesmijo najbolj očaral Evropo?

Nocoj se bo v düsseldorfski areni sklenilo 56. tekmovanje za pesem Evrovizije.
beri več…
Za naziv najboljšega se poteguje 25 držav, izmed katerih si jih je 20 nastop izborilo na dveh predizborih, “velikih pet držav” (Italija, Nemčija, Velika Britanija, Španija, Francija) pa je v finale uvrščenih neposredno , saj prispevajo največ denarja k glasbenemu tekmovanju. V velikem finalu se bo s skladbo No One kot 20. evropskemu občinstvu predstavila tudi Maja Keuc.

Mlada pevka je po četrtkovem nastopu z vokalistkami Sandro Feketija, Martino Majerle, Katjo Koren in Ano Bezjak dejala, da je presrečna, da so se uvrstile v finale, in dodala, da komaj čaka na današnji večer. “Jaz sem ful, ful, ful, ful srečna, da smo se uvrstili v finale. Ne morem verjeti, da nam je to po toliko časa spet uspelo, in zdaj samo še s polnim, polnim zagonom naprej. Tako da komaj čakam sobotni večer,” je dejala Maja po uspešnem preboju v veliki finale.

Poleg Maje Keuc so se v finale uvrstili tudi predstavniki Estonije, Romunije, Moldavije, Irske, Bosne in Hercegovine, Danske, Avstrije, Ukrajine ter Švedske, ki se bodo v soboto pomerili s predstavniki Srbije, Litve, Grčije, Azerbajdžana, Gruzije, Švice, Madžarske, Finske, Rusije in Islandije (zmagovalci prvega polfinalnega večera) ter (neposredno uvrščenimi) predstavniki Francije, Italije, lanske zmagovalke Nemčije, Španije in Velike Britanije.

Strokovna žirija že podelila glasove
Zmagovalca izbora za pesem Evrovizije bodo določili glasovi gledalcev oddani s telefonskim glasovanjem in glasovi nacionalne strokovne žirije v razmerju 50:50. Slovensko strokovno žirijo sestavljajo Mojca Menart, Lovro Ravbar, Nuša Derenda, Eva Černe in Miha Vardjan, točke slovenskega glasovanja pa bo v düsseldorfsko Areno sporočil Klemen Slakonja.

Düsseldorf letošnji Eurosong gosti zaradi lanske zmage nemške predstavnice, 19-letne pevke Lene, ki je evropsko občinstvo prepričala s pesmijo Satellite. Kdo izmed 25 nastopajočih pa bo z zmago glasbeno tekmovanje preselil v svojo državo?

VRSTNI RED NASTOPOV ZA DANAŠNJI FINALE:

1. Finska
2. Bosna in Hercegovina
3. Danska
4. Litva
5. Madžarska
6. Irska
7. Švedska
8. Estonija
9. Grčija
10. Rusija
11. Francija
12. Italija
13. Švica
14. Velika Britanija
15. Moldavija
16. Nemčija
17. Romunija
18. Avstrija
19. Azerbajdžan
20. SLOVENIJA
21. Islandija
22. Španija
23. Ukrajina
24. Srbija
25. Gruzija

Veliki finale se začne nocoj ob 21.00, spremljali pa ga boste lahko na 1. programu Televizije Slovenija, Valu 202, Radiu Maribor in v živo na MMC-ju.

Seznam pesmi iz prvega polfinala:

Seznam pesmi iz drugega polfinala:

Vir : RTVSLO.si

Slike: MMC RTV SLO

Objavil : kristijanzorn
LINK

Advertisements
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: