Domov > Novice > FOTO in VIDEO : Zaradi burje sta se poškodovali dve osebi

FOTO in VIDEO : Zaradi burje sta se poškodovali dve osebi

Razmere na Primorskem se postopno umirjajo in intervencije na terenu se končujejo. Burja, zaradi katere sta se poškodovali dve osebi in ki je povzročila kar nekaj nevšečnosti, bo oslabela, promet pa je še oviran.


Na območju Nove Gorice sta bili poškodovani dve osebi. Eni je padel strešnik na glavo, druga pa se je poškodovala, ko se je prevrnil tovornjak.

beri več…

Sicer pa je bilo na območjih Nove Gorice, Ajdovščine, Vipave in Kanala poškodovanih 25 stanovanjskih objektov ter 24 upravnih in gospodarskih objektov. Poškodovanih je bilo skupaj 37 vozil, podrtih pa 30 dreves. Na terenu je interveniralo 99 gasilskih enot, 27 enot civilne zaščite, 10 policijskih enot in 15 enot drugih družb, med njimi tudi enote Elektra Primorska in Komunale.

Po poročanju občinskih poveljnikov civilne zaščite se intervencije na terenu končujejo, razmere pa se postopoma umirjajo.

LINK DO OBSEŽNE VIDEO In FOTO GALERIJE

Voznik ni upošteval navodil

Pri Ozeljanu je veter ob 11.30 prevrnil tovorno vozilo. Kot so sporočili s PU Nova Gorica, je 35-letni voznik vozil na cesti od Treh Hiš proti Ozeljanu, sunek burje pa je tovornjak prevrnil čez celo cesto. Zaradi močne burje tovornega vozila gasilci niso odstranjevali, ampak so cesto zaprli.

Voznik tovornjaka se je v nesreči lažje poškodoval, reševalci pa so ga prepeljali v bolnišnico. Prometni policisti so vozniku zaradi vožnje v času zapore izdali plačilni nalog zaradi kršitev določil 116. člena zakona o varnosti cestnega prometa.

Že pred tem je ravno tako pri Ozeljanu veter prevrnil tovornjak.

Težave z elektriko

Elektro Primorska sporoča, da so bile že dopoldne odpravljene motnje v napajanju na Sežanskem, na obali in na območju Ajdovščine. Brez napajanja ostajajo še območja med Gorico in Ozeljanom, Komen – Štanjel in Sveto ter Banjšice. V nekaterih naseljih se pojavljajo težave tudi na nizkonapetostnem omrežju.

Stanje se je izboljšalo do 15. ure. Brez napajanja pa je na področju Komna – Sveto ostalo še 6 transformatorskih postaj oziroma 178 odjemalcev. Zaradi poškodbe nizkonapetostnega omrežja je v 10 zaselkih brez elektrike še približno 70 odjemalcev.

Ekipe Elektro Primorske so še na terenu. Vse okvare pa bodo predvidoma odpravili do noči, v kolikor bodo to dopuščale vremenske razmere.

Ob peti uri zjutraj je brez elektrike ostalo 3377 odjemalcev. Ob osmi uri se je ta številka povzpela na 4332 odjemalcev. Škoda, ki je nastala na napravah, bo ocenjena v naslednjih dneh

Najvišji valovi izenačili lanskoletni rekord

Po poročilu Arsa so meritve hitrosti vetra in višine morskih valov potrdile napovedi o pojavu orkanske burje na Primorskem in močno vzvalovanem morju. Najvišje izmerjene hitrosti vetra so primerljive z meritvami ob orkanski burji, ki je pihala marca lani.

V noči s torka na sredo so izmerili najvišje višine morskih valov na oceanografski boji. Najvišji valovi so dosegli višino do 3,80 metra. Danes dopoldne pa je bila izmerjena najvišja višina valov, in sicer 4,22 metra, ki je enaka kot lanskoletna rekordna višina.

Burja oslabela

Po podatkih Arsa na Vipavskem še piha burja s sunki, ki dosegajo hitrost do 100 kilometrov na uro. Na Obali je veter oslabel in piha s hitrostjo od 60 do 80 kilometrov na uro. Čeprav so se razmere umirile, lahko ponoči burja na Vipavskem zapiha tudi s hitrostjo do 130 kilometrov na uro. Jutri bo burja postopno še naprej slabela.

Tudi morje se je umirilo. Na Arsu so povedali, da je največja nevarnost mimo, a previdnost še vedno ni odveč.

Vir : 24ur.com

Slika : 24ur.com

Objavil : administrator

LINK : NOVICA/VIDEO/FOTO

Advertisements
  1. marec 2, 2011 na 17:40

    J pihalu je ! 🙂

  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: