Domov > Novice, Šport > Mazejeva bo štartala takoj za Rebensburgovo

Mazejeva bo štartala takoj za Rebensburgovo

Na Pohorju so dopoldne namerili prek 10 stopinj Celzija, a generalni sekretar Srečko Vilar je glede izvedbe 47. Zlate lisice še vedno optimističen.


Tina Maze je izžrebala številko 2.

beri več…

Zagotovo nam trenutno vreme ne ustreza, saj so temperature nenormalno visoke. Pričakovali smo, da se bodo znižale, pa postaja vse topleje. Spremljamo vremensko napoved, ljudje so na progi in testirajo različne možnosti utrditve. Višina snega na progi se sicer ne znižuje, težave povzročajo visoke temperature. Z vsemi silami se bomo borili za tekmo in ta trenutek ne razmišljamo o odpovedi,” je pojasnil Vilar.

Ponoči tudi rahlo deževalo
Na ozek bel pas, ki ga obkroža zeleno, skorajda spomladansko okolje, je ponoči okrog deset minut padal tudi rahel dež. Danes bodo morali izbrati pravilen recept za utrditev proge in izmed 15 pripravljenih različic izbrati pravo. Vodja tekmovanja Gorazd Bedrač je dejal, da bodo imeli le eno priložnost.

Ključna bo noč na soboto
Markusu Mayrju
, pomočniku direktorja ženskega dela alpskega svetovnega pokala, se je pridružil tudi direktor Norvežan Atle Skaardal. “Zaključna priprava proge se bo začela takoj, ko bomo izvedeli, kakšne so natančne vremenske napovedi za soboto. Tedaj bomo začeli zaključevati z vsemi deli na progi. Prepričan sem, da bodo strokovnjaki na čelu z Bedračem, Mayerjem in Skaardalom našli pravo rešitev. Mogoče bodo rešitve spreminjali tudi ponoči,” je napovedal Vilar.

Devet Slovenk na štartu
V sobotnem veleslalomu bodo slovenske barve zastopale Tina Maze (številka 2), Ana Drev (številka 39), Mateja Robnik (številka 38), Vanja Brodnik(številka 62), Katarina Lavtar (številka 65) in Tina Robnik (številka 48), v nedeljo na slalomu pa bodo tekmovale Tina Maze, Maruša Ferk, Vanja Brodnik, Katarina Lavtar, Ula Hafner in Eli Plut.

Tina navdušena nad številko 2
Vesela sem, da sem znova v Mariboru. Vedno sem tu rada tekmovala. Vreme bo sicer odločalo, ali tekma sploh bo, vendar so tudi organizatorji zelo izkušeni. Prepričana sem, da bodo opravili delo zelo dobro in da tekmi v soboto in nedeljo bosta. Vem, da je mogoče napraviti zelo trdo progo tudi ob visokih temperaturah,” je dejala Mazejeva, ki je bila navdušena po žrebu: “Zelo sem zadovoljna s to številko, pa tudi z dejstvom, da se je že na žrebanju v središču Maribora zbrala tako velika množica. Težave, ki so me spremljale v zadnjem času, smo v veliki meri rešili in sedaj imam le še nalogo, da napadem progo.

Mazejeva bi se rada približala tehniki Schildove
Nisem najbolj navdušena nad svojimi izidi na zadnjih tekmah. To si želim popraviti, da bom navdušila množice gledalcev, ki jih pričakujem, kot vsako leto, zelo veliko. Želim si, da bi imela tekmovalno uspešen vikend. V zadnjem tednu smo imeli veliko pogovorov in novi serviser ve, kaj potrebujem v vsaki od štirih disciplin. Veliko je bilo dodatnega dela in mislim, da sem sedaj že v takem položaju, da pred startom o pripravi smuči ne bom razmišljala več. Vsak dodatni dan treninga je bil zato zelo dobrodošel in tega, ki sem ga imela pred Zlato lisico, smo zelo dobro izkoristili. S trenerji smo že nekaj časa opazovali tehniko smučanja Marlies Schild in sem zato pričela razmišljati, kako bi se čim bolj približala njenemu smučanju. To sem potem poskusila na treningih, vendar pa je za novosti zaradi nastopov v vseh disciplinah zelo malo časa,” je dodala Mazejeva.

Tekmovalna žirija bo o usodi sobotnega veleslaloma odločala okoli devetih zjutraj na dan tekme po zadnjem pregledu stanja na progi. Prva vožnja je predvidena za10.45, druga pa ob 13.45.

Štartna lista:        
 1 V. REBENSBURG   NEM  
 2 T. MAZE      SLO  
 3 K. HÖLZL      NEM  
 4 T. WORLEY     FRA  
 5 K. ZETTEL     AVT  
 6 M. RIESCH     NEM  
 7 T. POUTIAINEN   FIN  
 8 A. MARMOTTAN    FRA  
 9 E. GÖRGL      AVT  
10 M. PIETILÄ-HOLMNER ŠVE  
11 A. PÄRSON     ŠVE  
12 F. BRIGNONE    ITA 
:..  
38 M. ROBNIK     SLO  
39 A. DREV      SLO  
48 T. ROBNIK     SLO  
62 V. BRODNIK     SLO  
65 K. LAVTAR     SLO

 

Vir : RTVSLO.si

Slika : EPA

Objavil : administrator

LINK

Advertisements
 1. Zaenkrat še ni komentarjev.
 1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: