Domov > Novice, Zanimive povezave, Šokantno > Najhujši serijski morilci

Najhujši serijski morilci

januar 10, 2011 Komentiraj Go to comments

Umor je eden najhujših zločinov sploh, zato jih sodni sistem tudi temu primerno neusmiljeno kaznuje. V nekaterih primerih tudi s smrtno kaznijo.


Zgodovina pa pozna kar nekaj neverjetno okrutnih serijskih morilcev, ki so umorili na ducate ali celo stotine ljudi.

beri več…

Wayne Johnson (število žrtev: 2–31)
Čeprav je najverjetneje on kriv za zloglasne umore otrok v Atlanti, ki so se zgodili med letoma 1979 in 1981, so Wayna pravzaprav obsodili zaradi umora dveh odraslih moških (Jimmya Payna in Nathaniela Carterja). Po njegovi aretaciji je policiji uspelo rešiti 29 umorov otrok v okrožju. Obsodili so ga na dve dosmrtni zaporni kazni, še danes pa vztraja pri svoji nedolžnosti.

Najhujši serijski morilci - 3

Dean Corll(Foto: Homesecurity)

Dean Corll (število žrtev: 27)
Znan tudi pod vzdevkom ‘The Candy Man’ (ker je imela njegova mama trgovino s sladkarijami), Dean je bil odgovoren za množične umore v Houstonu v Teksasu med letoma 1970 in 1973. Z dvema pomočnikoma (Elmer Wayne Henley in David Brooks) je Corll v svoje stanovanje zvabil dečke, jih mučil in ubil ter zakopal na podeželju. Med prepirom ga je ustrelil Henley.

John Wayne Gacy (število žrtev: 33)
Nadeli so mu vzdevek ‘Morilski klovn’, saj je pod imenom Pogo v klovnovskem kostumu prirejal zabave in na njih izbiral svoje žrtve. Med letoma 1972 in 1978 je posili in umoril okoli 33 mladih dečkov, večino pa je zakopal pod lastno hišo. Usmrtili so ga z injekcijo leta 1994. Ob razkritju njegovih zločinov so bili mnogi presenečeni, saj je bil Gacy takrat v svojem kraju priljubljen politik z navidez zelo običajnim življenjem. Gacy je bil tudi prijatelj takratne prve dame Rosalynn Carter, kar je tajno službo po razkritju zločinov spravilo v precejšnjo zadrego.

Gary Ridgeway (število žrtev: priznal 48 umorov, sumijo ga 90)
Ridgeway je eden najbolj dejavnih serijskih morilcev, zaradi njegove serije umorov v 80. letih prejšnjega stoletja pa so mu nadeli vzdevek ‘Morilec iz Zelene reke’. Ugrabljal je mlada dekleta, ki so pobegnila od doma, in prostitutke, jih spolno zlorabljal in potem umoril. Obsodili so ga šele leta 2001, z napredkom v DNK preiskavah. Gary je pozneje izjavil, da je bilo ubijanje žensk njegova ‘kariera’.

Moses Sithole, število žrtev (38 umorov in 40 posilstev)
Najbolj znan serijski morilec v Južni Afriki je bil odgovoren za serijo tako imenovane ‘ABC umora’. Tako so jih poimenovali zato, ker so se začeli, nadaljevali in končali v mestih imenovanih Atteridgeville, Boksburg in Cleveland. Z lažnimi obljubami je zvabil žrtve na zapuščena polja, kjer jih je posilil in nato ubil. Leta 1997 so ga obsodili na 2.410 let zapora, z možnostjo pogojnega izpusta po 930 letih. Leta 2000 naj bi se Moses v zaporu okužil z aidsom.

Geraldo Stano (število žrtev: 41)
Američan je začel moriti med letoma 1960 in 1970, njegova serija umorov pa je trajala okoli osem let. Stano je pobiral štoparje in mlade ženske, ki jih je nato ustrelil, zabodel ali zadavil. Prijeli so ga leta 1980 in ga obsodili na dosmrtno ječo, a so kazen pozneje spremenili in ga leta 1998 usmrtili z električnim stolom.

Najhujši serijski morilci - 5

Henry Lee Lucas(Foto: Homesecurity)

Andrei Chikatilo (število žrtev: 53)
Zloglasen ukrajinski serijski morilec, ki je obenem menda tudi močil posteljo in trpel zaradi impotence, si je prislužil vzdevek ‘Mesar iz Rostova’, kjer je moril. Kot spolni iztirjenec je orgazem lahko doživel le z zbadanjem in rezanjem svojih žrtev, ki jih ni posilil. Aktiven je bil od poznih 70. let pa do zgodnjih 90. let prejšnjega stoletja, potem pa so ga končno prijeli. Leta 1994 so ga usmrtili na smrtno kazen in ga ustrelili v glavo.

Bruno Ludke (število žrtev: 85)
Njegova serija umorov se je začela leta 1928, trajala pa je 15 let. Ob koncu druge svetovne vojne ga je prijela nacistična policija, potem ko naj bi ga domnevno zalotili pri nekrofiliji. Priznal je številne zločine, zato so ga razglasili za neprištevnega in ga poslali v bolnišnico na Dunaju, kjer so na njem izvajali različne preizkuse, ki so se končali z njegovo smrtjo z injekcijo. Tudi potem ko so ga kastrirali zaradi napada na mlado žensko, naj bi nadaljeval z napadi in umori.

Henry Lee Lucas (število žrtev: med 4 in 213)
Čeprav je sprva priznal na tisoče umorov, ga je policija pozneje povezala z 213 umori, čeprav so mu nedvoumno dokazali samo štiri, med drugim tudi umor njegova mame, ki naj bi ga zlorabljala. Mnogi so takrat menili, da se je Lucas preprosto poigraval s policijo in preverjal, kako daleč lahko gre. Prijeli so ga leta 1983 in ga obsodili na smrt, a mu je kazen tedanji guverner Teksasa George W. Bush omilil na dosmrtno ječo. Zanimivo je bilo, da se je Bush med 153 primeri smrtne kazni odločil posredovati samo v tem. Lucas je leta 2001 v starosti 64 let umrl naravne smrti, v grob pa je odnesel tudi natančno število svojih žrtev.

Najhujši serijski morilci - 7

Zloglasni Pedro Alonso Lopez(Foto: Homesecurity)

Pedro Alonso Lopez (število žrtev: prek 300)
Zagotovo eden najhujših serijskih morilcev vseh časov. Nadeli so mu vzdevek ‘Pošast iz Andov’, saj je pobil dovolj ljudi za manjše mesto. Lopez je bil 13. sin prostitutke, ki ga je na cesto vrgla pri osmih letih, ker je zlorabljal svojo mlajšo sestro. S ceste ga je pobral neki moški, ki naj bi ga potem dlje časa zlorabljal. Pri 12 letih ga je posvojila ameriška družina in ga vpisala v šolo za sirote. Tudi od tam je pobegnil, ker naj bi ga zlorabljal učitelj. Tudi prihodnost ni bila nič lepša, saj so ga pri 18 letih v zaporu posili štirje moški (tri od njih je pozneje ubil). V 70. letih prejšnjega stoletja je v Peruju ubil okoli 100 žensk, dokler ga ni ujelo lokalno pleme in ga želelo usmrtiti. Rešil ga je ameriški misijonar, ki je domorodce prepričal, naj Lopeza predajo oblastem. Policija ga je takoj izpustila in svoje umore je nadaljeval v Ekvadorju, kjer je umoril tri ali štiri mlada dekleta na teden. Znova so ga ujeli leta 1980 in ga po odkritju trupel njegovih žrtev obsodili, a so ga leta 1998 izpustili. Lopez sam naj bi izjavil, da je na prostost prišel zaradi ‘lepega vedenja’.

Vir : Moškisvet.com / 24ur.com

Objavil : teri11

Slike : Google / 24ur.com / Moškisvet.com

LINK

 

Advertisements
 1. december 13, 2012 na 01:06

  The importance and functions of the bassinet are multiple, as numerous parent or guardians can easily
  vouch for. Utilizing the little one basket as a provider will require
  greater construction. Usually, a bassinet mattress is made from foam as
  it provides more softness.

 2. april 9, 2013 na 15:10

  Thank you a lot for sharing this with all of us you actually
  recognise what you are talking about! Bookmarked.
  Please also seek advice from my website =). We
  may have a link alternate agreement among us

 3. maj 18, 2013 na 10:01

  Hi, i believe that i noticed you visited my blog thus i got here to return the want?
  .I am attempting to find things to improve my web site!

  I assume its ok to use a few of your concepts!!

 4. februar 28, 2018 na 02:30

  Thanks to my father who stated to me concerning this webpage, this
  website is genuinely remarkable.

 5. februar 28, 2018 na 15:04

  Fine way of describing, and nice article to get data about my presentation focus, which i am going to present in school.

 1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: