Domov > Znanost in tehnologija > Ubisoft z vuvuzelami nad piratske računalniške igre

Ubisoft z vuvuzelami nad piratske računalniške igre

Programske hiše se proti nelegalnemu kopiranju njihovih računalniških iger borijo z najrazličnejšimi protipiratskimi mehanizmi.

Medtem ko se večina programskih hiš odloča za pristop onemogočenja igranja, so pri podjetju Ubisoft izbrali nekoliko nenavaden pristop.

beri več…

Programska hiša Ubisoft je namreč pripravila izjemno inovativen »glasbeni« protipiratski mehanizem, ki številnim piratom povzroča veliko preglavic.

Inovativen protipiratski mehanizem je podjetje Ubisoft »vgradilo« v računalniško igroMichael Jackson: The Experience, ki je namenjena prenosni igralni konzoli Nintendo DS. Če pirat nelegalno prekopirano računalniško igro zažene na prirejeni prenosni igralni konzoli, se v ozadju sliši zvok vuvuzel. Tu gre za afriško glasbilo, ki je bilo sila aktualno med svetovnim prvenstvom v nogometu in je marsikateremu gledalcu povzročalo sive lase. Ta protipiratski mehanizem je sila učinkovit, saj je praktično nemogoče igrati računalniško igro Michael Jackson: The Experience z zvokom vuvuzel v ozadju.

Čeprav programska hiša Ubisoft ni želela razkriti podrobnosti novega protipiratskega sistema, gre tu po vsej verjetnosti za sistem, ki preverja, ali je strojna oprema prenosne igralne konzole Nintendo DS »nedotaknjena«. Za igranje piratskih računalniških iger na priljubljeni konzoli je namreč potreben poseg v strojno opremo. Nelegalne računalniške igre je nato mogoče igrati kar preko običajnih pomnilniških kartic.

Vir : Racunalniske-novice.com

Slika : UBISOFT

Objavil : administrator

LINK

Advertisements
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: