Domov > Novice, Zanimive povezave > V italijanskem mestu bodo najverjetneje prepovedali nošenje mini kril in drugih preveč razkrivajočih oblačil

V italijanskem mestu bodo najverjetneje prepovedali nošenje mini kril in drugih preveč razkrivajočih oblačil

V obmorskem italijanskem mestu načrtujejo prepoved mini kril in drugih razkrivajočih oblek, s čimer bodo skušali izboljšati standarde „javne dostojnosti“, kakor temu pravi župan mesta.


Castellammare di Stabia je zadnji v vrsti italijanskih mest, ki bo s politično močjo skušal streti „neprimerno družbeno obnašanje“.

beri več…

Župan Luigi Bobbio pravi, da bi regulacije pomagale „vzpostaviti dostojnost v mestu in olajšati sobivanje“. Kršitelji pravil bodo morali plačati kazni med 25 in 500 evrov.

„Nič preveč razkrivajočega,“ je nova politika župana Bobbia, ki jo bo skušal vzpostaviti. Če bi bilo to sprejeto, bi na ulicah mesta kmalu prepovedali nošenje vse od mini kril pa do nizko izrezanih kavbojk. Župan pravi, da bi z zakonom ciljal na ljudi, ki so „razgrajaški, neposlušni ali pa se le slabo obnašajo“.

Prav tako pa bi radi sprejeli zakon, ki bi prepovedoval sončenje, igranje nogometa na javnih površinah in pa bogokletje. „Mislim, da je to pravilna odločitev,“ je dejal lokalni duhovnik Don Paulo Cecere. „Hkrati pa je to tudi boj proti porastu spolnega nasilja.“

Castellammare di Stabia je zaenkrat zadnji na seznamu mest, ki uveljavljajo politično moč, ki jo je županom podaril premier Silvio Berlusconi, da bi se na lokalni ravni borili s kriminalom in se soočali z vedenjem, ki ni v soglasju z družbeno sprejemljivostjo. V nekaterih drugih mestih so tako že prepovedali gradnjo gradov iz peska, poljubljanje v avtu, hranjenje zapuščenih mačk, nošenje lesenih coklov in pa uporabo kosilnic konec tedna.

Vir : Dnevnik.si

Slika : Bojan Velikonja

Objavil :administrator

LINK

Advertisements
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: