Domov > Novice, Zanimive povezave > Ko mrtvi zaslužijo več kot živi

Ko mrtvi zaslužijo več kot živi

Ameriški pop zvezdnik Michael Jackson se je letos uvrstil na prvo mesto lestvice revije Forbes, ki jo tvorijo največji zaslužkarji med pokojnimi slavnimi osebnostmi.


Jackson je zaslužil 275 milijonov dolarjev, na drugem mestu pa je Elvis Presley.

beri več…

Forbesova lestvica zajema 12 oseb, pogoj za uvrstitev pa je bil zaslužek najmanj 5 milijonov dolarjev med prvim oktobrom 2009 in prvim oktobrom letos. Michael Jackson je bil lani na 3. mestu z 90 milijoni dolarjev, njegova dediščina pa služi še naprej s prodajo glasbe, filmov in drugih licenc. Ko mu je junija lani v starosti 50 let odpovedalo srce, je za seboj pustil 500 milijonov dolarjev dolga, letos pa je zaslužil več kot Lady Gaga,Madonna in Jay-Z skupaj.

Presley iz groba služi s prodajo vstopnic za ogled svojega posestva Graceland v Memphisu v državi Tennessee in z okrog 200 drugimi licencami. Na tretjem mestu je s 50 milijoni zaslužka pisatelj J.R.R. Tolkien, avtor trilogije Gospodar prstanov, na četrtem mestu pa je s 33 milijoni dolarjev Charles Schulz, avtor risanih stripov Charlie Brown in SnoopyJohn Lennon je na 5. mestu s 17 milijoni dolarjev.

Lani je bil na prvem mestu modni kreator Yves Saint Laurent, ki je s prodajo premoženja posmrtno zaslužil 350 milijonov dolarjev, letos pa ga več ni na lestvici. Prav tako sta izpadla pisatelj Michael Crichton in umetnik Andy Warhol. Na 6. mesto se je letos uvrstil novinec švedski pisatelj Stieg Larsson z 18 milijoni dolarjev, od novincev pa je na 9. mestu še nekdanji lastnik baseball moštva New York Yankees George Steinbrenner z 8 milijoni dolarjev.

Vir : 24ur.com

Slika : Reuteurs

Objavil  :administrator

LINK

Advertisements
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: