Domov > Znanost in tehnologija > Panda Antivirus za računalnike Mac

Panda Antivirus za računalnike Mac

Podjetje Panda Security je pripravilo novo različico varnostne programske opreme Panda Antivirus.


Ta je namenjena varovanju računalnikov z operacijskim sistemom Mac OS, zna pa za digitalnimi škodljivimi kodami preverjati tudi naprave proizvajalca Apple, predvsem mobilne telefone iPhone, tablični računalnik iPad ter predvajalnike iPod.

beri več…

Kot pravijo v Panda Security danes obstaja približno 5.000 različnih ranljivosti okolja Mac OS, v letu 2010 se jih je na ta seznam vpisalo 175. Panda Antivirus for Mac prepozna tudi t. i. makro viruse, ki izvirajo iz Windows okolja – teh je okoli 170.000.

Panda Security, vodilni proizvajalec varnostnih rešitev iz računalniškega oblaka, je najavil razpoložljivost nove programske opreme Panda Antivirus for Mac. Rešitev ponuja popolno zaščito pred vsemi škodljivimi kodami, ki lahko ranijo računalnike z nameščenimi operacijskimi sistemi Mac OS, Mac OS X, Windows in Linux. Tako ne ščiti zgolj Applove platforme, temveč skrbi tudi za preprečevanje širjenja virusov na druge operacijske sisteme.

 

Panda Antivirus for Mac skenira datoteke in elektronsko pošto za vsemi vrstami groženj, odkrite pa odstrani ali blokira. Čeprav danes večina trojanskih konjev, vohunskih programov, reklamnih programov, prevar in drugih groženj cilja predvsem na računalnike z operacijskimi sistemi Windows, so tudi računalniki z Mac OS vse pogosteje tarče napadov. Zanje so še posebej nevarne datoteke, ki prenašajo t. i. makro viruse.

 

“Varnost okolja Mac OS že dalj časa preučujemo. Menimo, da je sedaj pravi čas za predstavitev varnostne programske opreme zanj, saj se izdelki Apple masovno prodajajo po celem svetu, zato je le vprašanje časa, kdaj jih bodo hekerji in pisci virusov začeli pogosteje napadati,” je povedal vodja oddelka za programske pakete pri Panda Security Ivan Fermon.

 

Programska oprema Panda Antivirus for Mac vsebuje dva varnostna pogona. Prvi preverja vse datoteke ob dostopu in tako stalno preži na varnostne incidente. Uporabnik pa lahko sproži tudi skeniranje na zahtevo, s katerim bodisi izbere skeniranje celotnega računalnika ali le posameznih delov. Programska oprema zna za morebitnimi škodljivimi kodami preveriti tudi naprave, kot so

Apple iPhone, iPad ter iPod, ki v okuženem stanju lahko služijo kot prenašalci virusov med računalniki.

 

Varnost v Mac okolju

“Hekerji so danes finančno motivirani. V naših laboratorijih PandaLabs v povprečju dnevno analiziramo kar 55.000 novih groženj. Doslej uporabniki računalnikov Mac niso veljali za zanimive tarče, a časi in trgi se spreminjajo,” dodaja Fermon.

 

Skupnost Mac uporabnikov se sicer ne čuti ogrožena, kljub temu pa trenutno obstaja približno 5.000 škodljivih kod, ki so napisane prav z namenom napada na okolje Mac OS, njihovo število pa se hitro veča. Laboratoriji PandaLabs v zadnjih mesecih analizirajo okoli 500 novih vzorcev škodljivih kod, ki napadajo prav sisteme Apple. Povečuje se tudi število ranljivosti operacijskih sistemov samih – leta 2009 so v okolju Mac zabeležili 34 ranljivosti, letos pa je ta številka narasla že na 175. Uporabniki operacijskih sistemov Mac so ranljivi tudi na t. i. makro viruse, ki sicer izvirajo iz okolja Windows, trenutno pri Panda Security poznajo približno 170.000 takšnih virusov.

 

“Varnostni analitiki predvidevajo, da bodo hekerji in drugi napadalci več pozornosti namenili računalnikom Mac, ko bo Applov delež v svetovnem merilu postal znaten. Glede na hitro rast omenjenega podjetja, bo to v kratkem doseglo 15-odstoten tržni delež, s tem pa tudi večjo pozornost digitalnih nepridipravov. Danes lahko celo trdimo, da je okolje Windows bolj varno od okolja Mac, preprosto zato, ker Microsoft na proaktivni varnosti dela že desetletja. Velike ranljivosti obstajajo tudi v okoljih Mac OS, le da do sedaj zanje še niso bile napisane škodljive kode, ki bi sprožile masovne napade, ki jih poznamo iz okolja Windows. A to se lahko že jutri spremeni,” je varnostne ugotovitve strnil Fermon.

 

Cena in dobavljivost

Panda Security for Mac je na voljo v šestih svetovnih jezikih – angleškem, španskem, francoskem, italijanskem, nemškem ter japonskem. Enoletna licenca za uporabo programa z vsemi vključenimi varnostnimi storitvami stane 29,95 evra, časovno omejena brezplačna preizkusna različica pa je na voljo na spletnem naslovu http://www.pandasecurity.com/homeusers/downloads/.

Vir : Racunalniske-novice.com

Slika : PANDA

Objavil : administrator

LINK

Advertisements
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: