Domov > Smeh, Zanimive povezave > Yugo naj bi premagal sovraštvo

Yugo naj bi premagal sovraštvo

Srbski novinar bo z avtomobilom yugo prepotoval hrvaško obalo. Ljudem želi sporočiti, da Srbija in Hrvaška zaradi politike živita v napetostih. Neznanci so mu na Hrvaškem že razbili avto.

Lastnik in urednik srbske televizijske postaje TNT Stefan Cvetković je napovedal, da se bo z avtomobilom znamke Yugo v barvah srbske zastave odpravil na potovanje vzdolž hrvaške obale.

beri več…

Na avtomobilu, ki je bil nekoč ponos jugoslovanske industrije, bo pisalo, da gre za “vozilo iz Srbije, ki ga ne vozi Srb ali Hrvat, temveč človek“.

Nikogar ne želim izzivati, temveč bi rad pokazal, da ne smemo biti pod vplivom manjšine ali radikalnih posameznikov, ki želijo, da državi in naroda nenehno živita v napetostih,” je izjavo Cvetkovića danes povzel zagrebški Jutarnji list.

Prerezali so mu pnevmatike

Cvetković je bil letos v Dubrovniku, kjer se je pogovarjal tudi s hrvaško premierko Jadranko Kosor, ki mu je med drugim povedala, da so turisti iz Srbije dobrodošli in da je Hrvaška varna država. Vendar pa so mu med bivanjem na hrvaški obali neznanci na avtomobilu predrli vse štiri pnevmatike in razbili vzvratno ogledalo. Cvetković ob tem pravi, da ga tisti, ki napadajo iz teme, ne bodo prestrašili.

Časnik dodaja, da se Cvetković trenutno pogaja z eno od beograjskih televizij, ker namerava posneti oddajo o svojem potovanju. Na avtomobilu bo namestil štiri nadzorne kamere in snemal celotno pot od Dubrovnika do Savudrije, ki se bo začela predvidoma konec septembra ali v začetku oktobra.

Nato pa namerava s prijatelji iz Istre podoben projekt izvesti v Srbiji. Avtomobil bodo pobarvali v barve hrvaške zastave in po nekdanji avtocesti Bratstva in enotnosti potovali od hrvaško-srbske meje čez Beograd do Makedonije.

Jutarnji list dodaja, da je bil Cvetković nasprotnik vojne in politike pokojnega srbskega predsednika Slobodana Miloševića, posebej pa je razjezil srbsko javnost, ko je “priznal neodvisnost Kosova“.

Vir : 24ur.com

Slika : 24ur.com

Objavil : administrator

LINK

Advertisements
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: