Domov > Novice, Šport > Turški stroj zmlel slovenske sanje o polfinalu

Turški stroj zmlel slovenske sanje o polfinalu

Slovenska reprezentanca je v četrtfinalu svetovnega prvenstva občutila moč gostiteljev prvenstva Turkov, ki so nadigrali vrsto Memija Bečiroviča s 95:68.

Turčija je slovenski reprezentanci odčitala pravo lekcijo. V prvih minutah so Slovenci še držali stik z razigranimi varovanci Bogdana Tanjevića, ki pa so hitro prišli v izjemni ritem, ki ga ni bilo moč več zaustaviti.

beri več…

Ersan Ilyasova in Hedo Türkoglu sta pričela nalet neverjetnega turškega stroja. Soigralci pa so nadaljevali, kar sta začela največja dva zvezdnika izbrane vrste. Pod poveljem velikega črnogorskega strokovnjaka “Boše” Tanjevića so uspeli na krilih polnega Sinana Erdema ves čas držati visok nivo in na koncu zasluženo prišli med štiri.

V slovenski reprezentanci ni bilo moža, ki bi ponesel ekipo. Na koncu sta bila najboljšaBoštjan Nachbar in Sani Bečirovič, ki sta prispevala po 16 točk. Razočarala sta organizatorja igre Jaka Lakovič in Goran Dragič, ki sta bila povsem neprepoznavna.

Turki bi bili boljši tudi na nevtralnem terenu
“Turki so danes igrali boljšo košarko. Ne glede na to, da imajo domač teren, so v naletu. Roko na srce, tudi na nevtralnem terenu bi bili danes boljši. Vseeno ne smemo biti preveč potrti, turnirja še ni konec, naslednje tekme bodo odločale o tem, kakšen karakter ima naša ekipa. Zdaj se je potrebno dobro spočit, zlasti v glavah. Tekma ni bila lahka, takšne tekme te izčrpajo. Naslednjih nekaj dni bo treba popraviti vtis, dali pa bomo spet vse od sebe,” je športno poraz priznal Nachbar.

“Spustili smo jih v ritem, premehko smo šli v tekmo. Agresivno so nastopili, zadevali in dobivali na samozavesti. Zagotovo je bil za poraz kriv začetek. Oni so se razleteli, razigrali, dobili občinstvo in potem je bilo zelo težko. Sigruno pa so bili boljši in so zasluženo zmagali. Imeli so drugačem pristop, vedeli so kaj hočejo. Mi smo bili prepočasni, probali smo z različnimi taktikami, s conskim pokrivanjem, z različnimi postavami, a žal ni šlo. Zdaj moramo najti nov motiv in poskrbeti, da osvojimo 5. mesto,” je razloge za poraz obrazložil selektor Memi Bečirovič.

Prvih pet minut enakovreden tekmec
Bečirovič je v prvo peterko pričakovano uvrstilLakoviča, Dragiča, Nachbarja, Miho Zupana in Primoža Brezca. Že v prvem napadu je turško cono s trojko uspel razbiti Lakovič. Po treh minutah so Slovenci vodili, za 10:6 je bil izza črte uspešen Nachbar. Odgovorila sta z enako mero Önan Omer inKerem Tunceri. Po petih zaporednih točkah Turkov je Bečirovič vzel minuto odmora, a to ni pomagalo. Domačo serijo je nadaljevala naveza Türkoglu – Ilyasova. Slednji je zabil v 9. minuti za 24:14. Ritem igre Slovenije, ki je obetavno začela, je v drugi polovici četrtine povsem padel. Kar pet minut Slovenci niso uspeli zadeti.

Klop nadaljevala nalet prve peterke
Nalet Tanjevićeve vrste se je nadaljeval v drugi četrtini. Kar sta začela Ilyasova in Türkoglu je nadaljeval branilec Sinan Güler. Takoj po novi minuti odmora Bečiroviča je v 14. minuti neverjetno trojko zadel Ender Arslan. Organizator igre, ki je pol sezone preživel tudi v Tivoliju pri Olimpiji, je metal skoraj s polkroga na polovici igrišča. V naslednjem napadu je Ilyasova dosegel novo trojko in prvič je Turčija povedla za 20 (41:21). Turški strelci so se se nato le nekoliko umirili in do odmora so Slovenci uspeli razliko znižati za točko (50:31).

Drugi polčas, enaka slika
Na začetku drugega polčasa je izza črte za ponoven zagon turškega stroja zadel Tunceri. Po minuti odmora, ki jo je bil primoran vzeti Bečirovič, je izza črte zadel neprepoznavni Dragič. Manjšo serijo Slovenije je končal kdo drug kot Ilyasova. Turčija je nadaljevala v izjemnem ritmu in po košuSemiha Erdena v zadnji minuti je razlika nararsla na ogromnih 28 (71:43).

Le še potrditev visoke zmage
V zadnji četrtini so turki pripravili tudi nekaj za izjemne navijače v Sinan Erdemu. Ömer Asik je odlično izkoristil “alley oop” podajo in atraktivno zabil za 89:62. Še naprej so igrali zavzeto v obrambi in nekajkrat slovenske košarkarje zaustavili z lepimi blokadami. Izbrancem Bečiroviča ni uspelo razlike znižati niti po nešportni Ilyasove na začetku četrtine. Nešportno osebno napako si je po prekršku nad Keremom Gönlümom prislužil tudi Nachbar. V zadnjih minutah je zmago bučno pozdravila dvorana, ki je bila vsa na nogah.

ČETRTFINALE:
TURČIJA – SLOVENIJA (B)
95:68 (27:14, 23:17, 21:12, 24:25)

Ilyasova  19 Nachbar  16 
Güler    12 Bečirovič 16 
Tunceri   10 Slokar   10 
Türkoglu  10 Brezec   10 
Onan    10 Lakovič   8 
Asik     9 Dragič   5 
Savas    8 Zupan    3 
Erden    6        
Arslan    5        
Gönlüm    4        
Akyol    2        
Prosti meti: 21/32; 20/25   
 Met za dve: 22/31; 12/33   
 Met za tri: 10/17; 8/23   
   Skoki:  31; 29


SRBIJA
– ŠPANIJA (A)
92:89 (27:23, 22:18, 18:23, 25:25)

Četrtek:
ZDA – RUSIJA (C) 17.00
LITVA – ARGENTINA (D) 20.00

Vir : RTVSLO.si

Slike : Reuteurs

Objavil : administrator

LINK

Advertisements
 1. Zaenkrat še ni komentarjev.
 1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: