Domov > Smeh, Video > V 960. poskusu do vozniškega izpita

V 960. poskusu do vozniškega izpita

Ne v tretje, v 960. gre rado! 69-letna Južnokorejka Ča Sa Sun, ki je 960-krat pisala test cestnoprometnih predpisov, je končno dobila vozniško dovoljenje in čisto svoj avto.

Drobcena ženička iz južnokorejske gorske vasice Sinčon, ki jo kličejo babica Ča Sa Sun, ni in ni mogla opraviti testa pred izpitno vožnjo. Kljub številnim neuspehom ni obupala, zato je po opravljenem 960. testu le dobila vozniški izpit.

beri več…

Začela je aprila 2005, ko je test pred izpitno vožnjo pisala petkrat na teden. Zatem se je malce umirila, tako da je test reševala ”le” še dvakrat tedensko. ”Po uspehu smo ji z veseljem čestitali. Objeli smo jo, ji podarili rože,” je povedal inštruktor vožnje Park Su-jeon. Dodal je, da so si po njenem uspehu vsi oddahnili. ”Nisem si ji upal predlagati, naj odneha. K nam je prihajala znova in znova. A na koncu ji je le uspelo!

Ča je vedno zavidala ljudem z vozniškim dovoljenjem. Prvič je hotela poskusiti v šestdesetih letih, vendar je bila preveč zaposlena z vzgojo otrok. ”Sčasoma so zrasli in mož mi je umrl, zato sem imela veliko časa samo zase. Želela sem si vozniško dovoljenje, da bi lahko vnuke peljala v živalski vrt,” je dodala.

Potem ko je maja dobila vozniško dovoljenje, je proizvajalec avtomobilov Hyundai-Kia sprožil akcijo zbiranja SMS čestitk. Odziv je bil ogromen – z vseh strani je prišlo na tisoče sporočil. Avgusta je dobila novega hyundaija, vrednega 13.000 evrov, v katerem se zdaj ponosno vozi naokrog.

Vir : 24ur.com

Slika : reuteurs

Objavil : administrator

LINK

Advertisements
  1. marec 24, 2017 na 06:03

    If you desire to grow your know-how only keep visiting this site and be updated with the most recent news update posted here.

  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: