Domov > Znanost in tehnologija > Apple s prenovljenimi izdelki družine iPod

Apple s prenovljenimi izdelki družine iPod

Steve Jobs, izvršilni direktor podjetja Apple, je na letošnji septembrski konferenci, ki je namenjena predvsem uradni predstavitvi vseh novosti podjetja iz Cupertina, predstavil prenovljene izdelke družine iPod.

Temeljite prenove so bili deležni prenosni predvajalnik glasbe iPod shuffle ter prenosna večpredstavnostna predvajalnika iPod nano in iPod touch.

beri več…

Prenosni predvajalnik glasbe iPod shuffle je bil deležen korenite prenove ohišja. Za upravljanje z glasbenimi datotekami so zopet na voljo »gumbi v krogu«. Novi iPod shuffle vključuje še zanimivo funkcijo VoiceOver, ki “prebira” naslove skladb ter imena izvajalcev in glasbenih seznamov. Vgrajena baterija zagotavlja kar 15 ur glasbenih užitkov. Novinec je na voljo v petih barvnih odtenkih, in sicer sivi, modri, zeleni, oranžni in roza. Za nakup novega Applovega prenosnega predvajalnika glasbe iPod shuffle z dvema gigabajtoma vgrajenega pomnilnika je trgovcem onkraj luže potrebno odšteti preračunanih 39 evrov.

Šesta generacija prenosnega predvajalnika iPod nano ima za upravljanje večpredstavnostnih vsebin na voljo kakovosten zaslon, občutljiv na dotik. Za višanje in nižanje nivoja glasnosti sta na voljo fizična gumba. Novinec je kar 46-odstotkov manjši in 42-odstotkov lažji od predhodnika. Napolnjena baterija omogoča do 24 urno predvajanja glasbe. Šesta generacija prenosnega predvajalnika iPod nano je na voljo v šestih barvnih odtenkih. Za osem gigabajtno različico je trgovcem onkraj luže potrebno odšteti preračunanih 120 evrov. Različica z 16 gigabajtnim vgrajenim pomnilnikom je preračunanih 20 evrov dražja.

Prenovljeni prenosni predvajalnik iPod touch je pisan na kožo najzahtevnejšim uporabnikom, saj gre dejansko za iPhone 4 brez funkcije mobilne telefonije. Novinec je namreč opremljen z na dotik občutljivim zaslonom Retina Display, za poganjanje prednameščene programske opreme uporablja energijsko varčni in zmogljivi procesor s kodno oznako A4. Nova generacija prenosnega predvajalnika iPod touch je opremljena še s sprednjo kamero, s katero je mogoče opravljati video klice preko storitve FaceTime. Za osem gigabajtno različico ameriški trgovci zahtevajo preračunanih 180 evrov, za 32 gigabajtno različico je potrebno odšteti preračunanih 55 evrov več. Najdražja 64 gigabajtna različica je vrednotena na preračunanih 310 evrov.

Vir : Racunalniske-novice.com

Slika : apple

Video : YouTube

Objavil : administrator

LINK

Advertisements
  1. olloverLinkUnderline'
    junij 21, 2014 na 10:12

    I have been surfing online morde thgan 3 hours nowadays, yet I never discovered aany attention-grabbing article likke
    yours. It is pretty priice ejough foor me. In my opinion, iff all website owsners and bloggers mawde goood content ass youu
    did, the internet shall bee a lot more usefuyl than eve before.

  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: