Domov > Novice, Zanimive povezave, Šport > EP 2013 v Sloveniji: Na potezi je vlada

EP 2013 v Sloveniji: Na potezi je vlada

september 1, 2010 Komentiraj Go to comments

Vlada bo v prihajajočih dneh obravnavala predlog za izdajo soglasja KZS-ju za vložitev kandidature za EP 2013, sama pa že napovedala, da bo lahko krila do 20% materialnih stroškov. Kaj pa ostalo?

Košarkarska zveza Slovenije je konec julija pripravil študijo o organizaciji in financiranju evropskega prvenstva za člane leta 2013 v Sloveniji. Skupni predlagani stroški organizacije prvenstva, ocenjeni s strani zveze, so 5.801.000 evrov. Vlada bo, če bo soglasje izdano, sofinancirala 1.160.200 evrov v letu 2013.

beri več…

Prvenstvo bo trajalo 19 dni
Zveza ima namen turnir najboljših evropskih reprezentanc organizirati konec avgusta in v začetku septembra. Trajal naj bi 19 dni, organizator pa bi gostil sodelujoče reprezentance in uradne osebe 21 dni.

Zaključni del v Stožicah
KZS ocenjuje, da bi za organizacijo prvenstva potrebovala pet športnih dvoran. Kriterijem Fibe zaenkrat ustrezajo dvorana Tivoli, Stožice in Zlatorog v Celju. Za skupinski del predtekmovanja pridejo v ožji izbor še naslednja mesta: Maribor (Tabor), Koper (Bonifika), Novo mesto in Ptuj. Zaključni del tekmovanja naj bi bil izpeljan v Stožicah.

O izboru novembra
Pisma o nameri so zaenkrat poleg Slovenije na Fibo poslali še iz Italije, Nemčije, Hrvaške, Češke in BiH-a. Fibin odbor pa bo o kandidatu in organizaciji razpravljal novembra letos. Rok za oddajo kandidatur se je iztekel včeraj. Vse kandidatke so prejele tudi “uradni priročnik” o zahtevah za organizacijo prvenstva. Vsebuje kar 112 strani, o finančnih zahtevah in pogojih bomo pisali prihodnjič, tukaj je še nekaj drugih pogojev:
– v skupinskem delu tekmovanja morajo dvorane imeti po 5.000 sedežev, v zaključnem pa 12.000, s 300 sedeži za častno/VIP tribuno
– plačilo 10.000 evrov ob vlogi, 500.000 evrov garancije v primeru izbora
– zahteve pri infrastrukuri: slačilnice/garderobe morajo biti velike vsaj 50 kvadratnih metrov, strop visok vsaj tri metre, vrata 2,1 metra, v njih mora biti 30 litrov utekočinjene vode, dva kilograma ledu, 1 masažna miza, 20 belih brisač, “lahko dostopen” hladilnik, 50 plastičnih lončkov, štiri ogledala

Vir: rtvslo.si

>LINK<

Sliki: KZS,Toni Gruden

Objavil:spedexx

Advertisements
  1. spedexx
    september 1, 2010 na 13:40

    Takoj po karte 🙂

  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: