Domov > Novice, Šport > Slovenska prednost v Carigradu so fantastični navijači

Slovenska prednost v Carigradu so fantastični navijači

Po dveh pričakovanih razpletih – zmagi proti Tuniziji in porazu z ZDA – slovenske košarkarje danes v Carigradu čaka prva ura resnice.

Slovenija je ‘kolo sreče’ v dvobojih proti Hrvaški obrnila leta 2005 na evropskem prvenstvu v Beogradu. V tekmi za razigravanje od 5. do 8. mesta, ki je hkrati pomenila uvrstitev na SP na Japonskem in EP v Španiji, so varovanci tedanjega selektorja Aleša Pipana zmagali z 89:80.

beri več…

Naslednja velika zmaga slovenske košarke nad našimi južnimi sosedi pa je precej mlajša; z lanskega evropskega prvenstva, ko je reprezentanca Jureta Zdovca v četrtfinalu v Katovicah slavila s 67:65. Hrvaška je v prvih dveh krogih doživela poraz z ZDA (78:106) in zabeležila zmago proti Iranu (75:54). Zmagovalec sosedskega obračuna bo imel lepo prednost in skoraj zagotovo boljše izhodišče pred izločilnimi boji. “V primeru zmage bi se že spogledovali z drugim mestom v skupini, ob porazu pa bi bil položaj bolj neugoden, saj nas nato čaka še Brazilija. Vsi bomo morali dati od sebe 150 odstotkov, pomembno vlogo pa bodo imeli tudi navijači, ko so naš šesti igralec. Zahvaljujem se jim za podporo,” pravi Sani Bečirović.

Vloge slovenskih navijačev se zaveda tudi njegov oče Memi. “Ponedeljek je za nas zelo pomemben dan. V tekmo moramo vstopiti s hladno glavo in vročim srcem. Verjamem da bomo uspešni, saj nas na tribunah spodbuja preko 4000 navijačev, ki igralcem in vsem nam pomenijo zelo veliko.” Kapetan Jaka Lakovič je spregovoril o taktiki za zmago. “Na prvem mestu je obramba, nato sledi potrpežljivost v napadu in pa skok, ki nam na zadnjih tekmah povzroča kar veliko preglavic. Če se bomo držali načrta, mislim, da nam ne more spodleteti, saj lahko v napadu vedno dosežemo 80 točk.”

Vir : 24ur.com

Slika : Damjan Žibert

Objavil : administrator

LINK

Advertisements
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: