Domov > Novice > Hrvaška televizijska voditeljica užalila turiste iz BiH

Hrvaška televizijska voditeljica užalila turiste iz BiH

Voditeljica poročil na hrvaški televiziji Dijana Čuljak Šelebaj je v pogovoru z županom Omiša Ivanom Škaričićem izjavila, da gosti iz BiH na Hrvaškem ne potrošijo nič in zgolj zasedajo dalmatinske plaže.

Diana Čuljak Šelebaj, voditeljica zadnjih večernih poročil na hrvaški televiziji je v pogovoru z Ivanom Škaričićem, županom Omiša, z izjavo, da gosti iz BiH na Hrvaškem ne potrošijo nič in zgolj zasedajo dalmatinske plaže, razburila javnost.

beri več…

Odzvali so se tudi že številni sarajevski mediji.

“Kakšen problem so, denimo v Omišu in na sploh na južnem Jadranu, dnevni gostje, ki pridejo iz BiH, ne porabijo nič, ne najamejo apartmajev in le zasedajo plaže, za katere ne plačajo nič?” je gosta vprašala dolgoletna novinarka in urednica na HTV.

Župan Omiša je bil nad vprašanjem presenečen in je izjavil, da gostje iz BiH niso škoda za Hrvaško, kot jih želijo predstaviti nekateri. Dodal je, da turisti iz BiH vendarle porabijo nekaj denarja in poleg tega plačujejo parkirna mesta.

Sarajevski mediji so povzeli izjavo predsednice združenja novinarjev BiH Borke Rudić, ki je ocenila, da Čuljak Šelebajeva ni izražala zgolj predsodkov in diskriminacijskega odnosa do državljanov BiH, temveč je prekršila vse etične novinarske kodekse.

Hrvaški spletni portal je objavil, da so njegovi bralci zasuli uredništvo s sporočili, v katerih so ocenili, da so izjave hrvaške novinarke “nedopustne in šovinistične”.

Čuljak Šelebajeva je v informativnem programu HTV zaposlena od začetka 90. let prejšnjega stoletja, nekatera njena poročanja iz vojne v BiH pa so bila ocenjena kot protislovna. Hrvaški mediji so lani pisali tudi o navzkrižju interesov, saj naj bi njen mož Vladimir Šelebaj Sellier preko posredniških podjetij prodajal nadaljevanke javni televiziji, kot solastnika podjetja pa naj bi prodajala nadaljevanke tudi komercialni televiziji. Čuljak Šelebajeva je omenjene obtožbe zanikala.

Vir : 24ur.com

Slika : POP TV

Objavil : administrator

LINK

Advertisements
Kategorije:Novice Oznake: , ,
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: