Domov > Novice, Zanimive povezave > Kalifornijo čaka potres?

Kalifornijo čaka potres?

avgust 22, 2010 Komentiraj Go to comments

Kalifornijo bi lahko v kratkem prizadel močan potres, menijo ameriški seizmologi. Prebivalce opozarjajo, da naj pripravijo dovolj hrane, vode, zdravil in opreme.

Ameriški seizmologi trdijo, da bi območje južne Kalifornje v kratkem lahko znova prizadel močan potres. Na lokalne oblasti in prebivalstvo so naslovili apel, da se pripravijo na potres. Vsesplošno mnenje, da se veliki potresi na tem območju zgodijo vsakih 250 do 400 let, je po mnenju znanstvenikov napačno. To so ugotovili na podlagi analize tal in oglja.

Beri več…

Raziskovalci z univerze v Kaliforniji in univerze v Arizoni opozarjajo, da so potresi na območju ob prelomnici San Andreas, ki se razteza ob Kaliforniji, pogostejši, kot pa so mislili v preteklosti.

Seizmologinja Lisa Grant Ludwig, ki je tudi glavna raziskovalka ter avtorica študije, meni, da bodo zadnje rezultate raziskav uporabili kot opozorilo javnosti in prebivalstvu Kalifornije, da se pripravi na možnost velike katastrofe.

Los Angeles

Prebivalce je opozorila, da naj pripravijo dovolj hrane, vode, zdravil in opreme, ki jih bodo potrebovali v času potresa. Družine naj bi tudi pripravile načrt evakuacije v primeru potresa. Lokalnim oblastem je tudi predlagala, da ustrezne inšpekcije pregledajo dotrajane stavbe in pripravijo načrt evakuacije.

Objavil: teri11

Slika: 24ur.com

Vir: 24ur.com

LINK

  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: