Domov > Novice, Zanimive povezave, Šport > Košarka tri na tri kmalu na olimpijskih igrah?

Košarka tri na tri kmalu na olimpijskih igrah?

Nova različica košarke, igra tri na tri, je na olimpijskih igrah mladih naletela na tako ugoden odziv, da utegne nekoč dobiti celo svoje mesto na pravih olimpijskih igrah.

V Sloveniji dobro poznamo ulično košarko, ki ima podobna pravila kot igra tri na tri, ki je v Singapuru te dni prava uspešnica: tekma traja, dokler ekipa ne doseže 15 točk, prednost pred nasprotno ekipo pa mora znašati vsaj 2 točki. Možen je tudi takoimenovani avtomat: konec tekme, ko ekipa povede z 11:0.

beri več…

Za košarko nikakor ne moremo reči, da je dolgočasna igra, toda vseeno je igra tri na tri v Singapuru trenutno večja uspešnica. “Prizadevali si bomo, da ta igra postane del olimpijskega sporeda. Seveda ne bo nikoli nadomestila prave košarke, tu gre nenazadnje tudi za številne razlike. Gre za samostojno igro,” je povedal predsednik Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) Patrick Baumann, ki je navdušen nad odličnim obiskom na tekmah.

To je atraktivna, hitra igra, s telesnimi stiki. Igra za košarkarje, ne za trenerje. Konkurenčni so lahko tudi narodi, ki ne slovijo po košarkarski zgodovini. Indija, na primer, v klasični košarki ne more zbrati 12 kakovostnih igralcev in konkurirati ZDA, lahko pa najde pet igralcev za igro tri na tri in je takoj lažje,” je še povedal Baumann.

Igra se na en koš, napad je omejen na 10 sekund, tekma pa traja tri krat pet minut. Če kakšna ekipa doseže 33 točk, je tekme predčasno konec.

Vir: rtvslo.si

Slika: košarka.si

Objavil:spedexx

Advertisements
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. januar 18, 2017 na 09:27

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: