Domov > Novice, Znanost in tehnologija > Da bodo vsi vaši prijatelji na Facebooku vedeli, kje ste

Da bodo vsi vaši prijatelji na Facebooku vedeli, kje ste

Spletni velikan Facebook je uvedel novo storitev, poimenovano Facebook Places, ki uporabnikom omogoča, da prek GPS-a v svojem telefonu sporočajo prijateljem, kje so.

Nova aplikacija je že na voljo v Združenih državah, uporabniki pa morajo imeti na svojih mobilnikih nameščeno tudi najnovejšo Facebookovo aplikacijo. Ta je prvenstveno narejena za Applov iPhone, naložijo pa si jo lahko tudi uporabniki nekaterih drugih mobilnikov.

beri več…

Tisti uporabniki, ki bodo svojim prijateljem želeli povedati, kje so, bodo ob prijavi lahko izbrali med seznamom krajev v bližini tistega, kjer trenutno so. Kraj bo nato viden med t. i. novicami (News Feed) in med zadnjimi aktivnostmi (Recent Activity) uporabnika, so na tiskovni konferenci v Palu Altu v Kaliforniji pojasnili predstavniki enega največjih spletnih socialnih omrežij.

Facebookovi programerji so prepričani, da bo aplikacija pomagala uporabnikom, saj bodo ne samo objavljali krajev, kjer so, ampak bodo lahko tudi izvedeli, kateri od njihovih prijateljev je v bližini.

Uporabniki bodo lahko pri prijavi označili (tag) tudi svoje prijatelje, ki so v določeni restavraciji, baru, parku, trgovskem centru ipd. skupaj z njimi. Da se ne bo dogajalo, da bi nekdo označil prijatelja, ki ga na določenem kraju sploh ni, bodo lahko “tagani” samo tisti, ki se bodo prav tako prijavili na dotičnem kraju.

Omenjena aplikacija se zgleduje po že uveljavljenih podobnih storitvah – Foursquare in Gowalla. Facebook napoveduje, da bodo aplikacijo kmalu ponudili tudi uporabnikom v drugih državah in tudi za druge prenosne telefone.

Vir : RTVSLO.si

Slika : EPA

OBjavil : administrator

LINK

Advertisements
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: