Domov > Novice, Šport > Več kot le prijateljska tekma

Več kot le prijateljska tekma

Slovenska izbrana vrsta bo jutri odigrala zgodovinsko tekmo na ljubljanskih Stožicah, selektor Matjaž Kek pa upa, da bo tudi novi stadion postal trdnjava naše reprezentance.

(Foto:SPS)

11. avgust bo za slovenski nogomet pomemben mejnik. ReprezentancaSlovenije bo prvič zaigrala na težko pričakovanem stadionu v ljubljanskihStožicah, zato ne čudi, da je pred prijateljskim obračunom z 20. reprezentanco sveta Avstralijo novi “tempelj” slovenskega nogometa v središču pozornosti vseh.

beri več…

Stadion je že zdavnaj razprodan, nasprotnik pa se zdi kar primeren – Avstralija je resda vsega spoštovanja vreden nasprotnik, a brez svojih dveh največjih zvezdnikov, Tima Cahilla inHarryja Kewella, se zdijo možnosti za slovensko zmago na premieri Stožic povsem realne.

Iz Avstralije prihaja tudi nov pokrovitelj Nogometne zveze Slovenije podjetje Harvey Norman, ki je, kot je ob svečanem podpisu pogodbe dejala njihova predstavnica, prepoznalo potencial slovenske izbrane vrste.

Selektor Matjaž Kek ima v dnevih pred obračunom z Avstralci, ki ga lahko razumemo tudi kot uverturo v “Operacijo Euro 2012” nekaj težav z igralskim kadrom. Dalibor Stevanovič, ki bi po Kekovih besedah zaigral v začetni enajsterici, je zaradi poškodbe odpadel, prav tako pa ne bo mladega Krhinain izkušenega branilca Marka Šulerja. Kek pred 163. tekmo v zgodovini slovenske reprezentance največ pozornosti jasno pripisuje novemu stadionu.

“Pred nami je generalka na novem stadionu, ki je prav zaradi tega malce drugačna kot bi bila kakšna druga prijateljska tekma. Dolgo časa smo čakali na ta stadion, želim pa si, da bi tako kot Ljudski vrt postal trdnjava te reprezentance. Igralci so s srčno igro sami sprožili kemijo z navijači v Mariboru in ne vidim razloga, zakaj tega ne bi mogli ponoviti še v Ljubljani,”
je povedal Kek.

(Foto : SPS)

Slovenski selektor je sicer s formo svojih varovancev zadovoljen. Južna Afrika je že pozabljena, Kek pa pravi, da je Avstralija nasprotnik po meri.

“Življenje gre naprej in že večkrat sem dejal, da se od spominov ne da živeti. Zelo sem zadovoljen s pogoji za trening in zaenkrat vse poteka v redu. Avstralija je 20. ekipa sveta in gre za reprezentanco, ki je nekje v istem rangu kot naša. Bodite prepričani, da v Ljubljano niso prišli občudovat novega stadiona,”
še dodaja Kek.

Vir : Nogomania.com

Foto : SPS

Objavil : administrator

LINK

Advertisements
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: