Domov > Novice > Tovornjakarji pred Stožicami: Tekma ni ogrožena

Tovornjakarji pred Stožicami: Tekma ni ogrožena

Pred športnim parkom Stožice so se že začeli zbirati tovornjaki. Trenutno jih je okoli 40, zvečer pa jih bo še veliko več, je za MMC povedal Miran Srčnik. Kljub temu zagotavlja, da tekma ni ogrožena.

Zvečer je napovedana prva tekma v novi športni dvorani v ljubljanskih Stožicah, ko se bosta pomerili košarkarski reprezentanci Slovenije in Španije. Toda odprtje športnega centra spremljajo številne težave.

beri več…

Direktor podjetja Leka, podizvajalec projekta izgradnje stožiškega parka, je uresničil napoved, da bo s težko mehanizacijo zablokiral dovoz do objektov, če mu soinvestitor podjetje Grep ne bo dal bančne generacije, da bodo opravljena dela tudi plačana. Grep Leki po besedah Srčnika dolguje več kot 3 milijone evrov, zadnji pogovori v četrtek pa so izveneli v prazno.

Trenutno je pred Stožicami okoli 40 tovornjakov, veliko več pa jih bo v večernih urah, saj Srčnik pravi, da ne želijo povzročiti prometnega kaosa v Ljubljani v času, ko se ljudje odpravljajo iz služb proti domu. “Nočem delati nobene škode, počutim se krivega, ker to delam, a mi po dveh letih obljub ne preostane nič drugega,” je dejal za MMC. Pri protestu so se mu pridružili tudi drugi podizvajalci.

Srčnik sicer zagotavlja, da večerna košarkarska tekma ni ogrožena, saj bodo obiskovalci prišli do dvorane z mestnim avtobusom, prav tako bodo pustili dovolj prostora, da bodo lahko vsi vstopili v športni park.

Več o napovedanem dogajanju ob odprtju parka preberite:
Vuvuzele in tovornjakarji za pester krst dvorane v Stožicah

Dovoljenje naj bi dobili tik pred zdajci
Stožice pa imajo težave tudi z birokracijo. Komisija ministrstva za okolje je namreč šele v ponedeljek opravila ponoven tehnični pregled, uradno mnenje, ki je podlaga za izdajo uporabnega dovoljenja pa bo znano šele danes.

Župan Zoran Janković je zato že priznal, da je pred prvo tekmo nekoliko nervozen, pričakuje pa, da bo ministrstvo dovoljenje za delovanje objekta izdalo. Po njegovih besedah naj bi dobili poskusno uporabno dovoljenje, saj drugega sploh ni mogoče dobiti. A na ministrstvo so to že zavrnili, saj Mestna občina Ljubljana ni dala prošnje za pridobitev poskusnega dovoljenja, temveč prošnjo za ponovni tehnični pregled.

Če se je objekt izkazal kot primeren, bo torej ministrstvo izdalo uporabno dovoljenje, ki je veljavno in pravnomočno že takoj ob izdaji. Tako bo torej šele tik pred tekmo uradno znano, ali bo ta sploh lahko odigrana. Neuradno so sicer informacije o pozitivnem mnenju komisije že zaokrožile.

Vir : RTVSLO.si

Slike : MMC RTV SLO

OBjavil : Administrator

LINK

Advertisements
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: