Domov > Novice, Znanost in tehnologija > Zakaj je Churchill ukazal prikritje dokumentov o NLP-jih?

Zakaj je Churchill ukazal prikritje dokumentov o NLP-jih?

Novo razkriti dokumenti kažejo, da je britanska vlada grožnjo NLP-jev v 50. letih vzela tako resno, da se je na pogovorih o tej temi sestala celo obveščevalna služba.

Ministri so šli tako daleč, da se je posebna komisija sestajala enkrat tedensko in razpravljala o videnjih neznanih letečih predmetov.

beri več…

Dokumenti vključujejo tudi pričanje, da je takratni britanski premier Winston Churchill med drugo svetovno vojno naročil, da se prikrije videnje NLP-ja, češ da bi preprečili “množično paniko” in uničenje verskih prepričanj ljudi. Churchill naj bi bil tako zaskrbljen glede domnevnega srečanja med NLP-jem in RAF-ovimi bombniki, da je naročil, da to ostane tajno še najmanj 50 let.

Dosjeji X
Sodeč po dokumentih, so poročila o videnju NLP-jev dosegla vrhunec leta 1996 – ravno v času, ko je bila najbolj priljubljena nanizanka Dosjeji X. Tisto leto je bilo namreč kar 600 takih poročil, prejšnja leta pa jih je bilo v povprečju 240.

Britanski obveščevalni odbor je bolj znan po tem, da vlado obvešča o vprašanjih, ki se nanašajo na varnost, obrambo in svetovno politiko. A zadnji skupek NLP-dokumentov, ki jih je nacionalnim arhivom predalo ministrstvo za obrambo, kažejo, da je leta 1957 odbor prejel poročila, v katerih je opisano v povprečju najmanj eno videnje NLP-ja tedensko.

Nick Pope, ki je v preteklosti za obrambno ministrstvo raziskoval videnja NLP-jev, je za BBC povedal, da je zanimivo, da so večino NLP-dokumentov iz tistega obdobja uničili.

Posebni odbor za raziskovanje NLP-jev je ministrstvo ukinilo šele lani.

Vir : RTVSLO.si

Slika : EPA

Objavil : administrator

LINK

Advertisements
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: