Domov > Novice, Šport > Stožice : Bodite v dvorani dve uri pred tekmo

Stožice : Bodite v dvorani dve uri pred tekmo

Športni objekti v Stožicah so pripravljeni na tehnični pregled, uporabno dovoljenje pa bi lahko dobili na dan tekme med Slovenijo in Španijo. V času tekme bo spremenjen režim mestnega potniškega prometa.

Komisija ministrstva za okolje in prostor bo danes opravila ponovni tehnični pregled športnih objektov v Stožicah, ki je pogoj za pridobitev uporabnega dovoljenja. V dvorani in na stadionu, ki ju Mestna občina Ljubljana (MOL) gradi v javno-zasebnem partnerstvu, sta za torek in sredo napovedani košarkaška in nogometna tekma.

beri več…

Če bo na tehničnem pregledu vse v redu, lahko objekti uporabno dovoljenje dobijo v torek dopoldne, na dan otvoritvene košarkaške tekme med Slovenijo in Španijo. V sredo pa se bo v nogometu s slovensko reprezentanco pomerila avstralska. Karte za obe tekmi so razprodane.
Direktor Grepa Uroš Ogrin je pred tehničnim pregledom optimističen. Po njegovem mnenju ni nobenih večjih ovir, da tehnični pregled ne bi uspel in da ne bi pravočasno pridobili uporabnega dovoljenja.

Grep: Še zelo malo zapadlih dolgov

Mediji pa medtem poročajo, da naj bi nekateri podizvajalci na dan tekme zaradi plačilne nediscipline zaprli dostope do dvorane s tovornjaki in drugimi stroji ter da naj ne bi predali gradbene dokumentacije. VendarZlatko Sraka iz Grepa zatrjuje, da imajo še zelo malo zapadlih dolgov do podizvajalcev.

Rok za končanje gradnje stadiona s 16.000 sedeži in dvorane z 12.000 sedeži je bil sprva 30. junij, a so na tehničnih pregledih junija ugotovili pomanjkljivosti, ki so se nanašale na nepopolno tehnično dokumentacijo in nedokončana gradbena dela. MOL je nato pogodbo Grepu podaljšala za en mesec in se ni odločila za unovčenje bančne garancije v višini 25 milijonov evrov. Glede na to, da se je iztekel tudi podaljšani rok, bodo na MOL proučili razloge za dodatno zamudo in se na tej podlagi odločili glede primernih ukrepov.

Končna višina sredstev, ki jih bo občina odštela za športne objekte, še ni znana. 80 milijonom evrov iz prvotne pogodbe bodo morali prišteti še sredstva za dodatni igrišči in ogrevalno dvorano, za katera so se odločili pozneje.

Spremenjen režim mestnega potniškega prometa

Režim obratovanja linij mestnega potniškega prometa (MPP) bo v času košarkarske tekme 11. avgusta 2010 spremenjen in prilagojen povečanemu številu obiskovalcev. Tako sta se že pred časom dogovorili Košarkarska zveza Slovenije (KZS) in Mestna občina Ljubljana (MOL), saj si zaradi težav s parkirnimi mesti želijo izogniti gneči, ki bi nastala zaradi velikega števila obiskovalcev.

Linije MPP bodo obratovale po običajnem delavniškem voznem redu do 17.00 ure. Od 17.00 ure dalje (3 ure pred začetkom tekme) pa bodo poleg linije 11, ki že od 9. 8. 2010 poskusno obratuje po spremenjeni trasi (točka 3), uvedene naslednje spremembe:

Linija 1 bo od 17.00 ure dalje v Mestnem logu podaljšana do obračališča Avtosejem, kjer je omogočeno tudi brezplačno parkiranje. Na linijo 1 bodo po potrebi dodani avtobusi in potniki bodo v centru (najprimernejšo je postajališče Pošta) prestopili na linije 11, 13, 19 ali 20, ki vozijo v neposredno bližino stadiona Stožice.

Linija 11 vozi po svoji redni trasi do severne obvoznice, kjer zavija priSmeltu desno na obvozno cesto in mimo novega stadiona do rondojaTomačevo, od koder zapelje na novo Titovo cesto in obrne v novem rondoju ter se vrača nazaj po Titovi – Rondo Tomačevo – servisna cesta – Dunajska in naprej po redni trasi v Zalog.

Linija 13 vozi od 17.00 dalje po svoji redni trasi do Železne ceste v Župančičevi jami in nadaljuje vožnjo po Vojkovi (trasa linije 20), kjer zavije desno mimo novega stadiona in v rondoju Tomačevo na novo Titovo cesto. V rondoju na Titovi cesti obrne in se vrača nazaj po Titovi, rondoju Tomačevo, servisni cesti in zavije levo na Vojkovo ter se na Linhartovi vključi na svojo redno traso v smeri Sostro.

V torek 10. 8. 2010 bodo od 17.00 do 20.30 ter po končani tekmi do razvoza obiskovalcev dodani avtobusi nalinijo 1linijo 11linijo 13 in linijo 20 na odseku Bavarski dvor – Stadion Stožice.

Druge primerne linije

Za potovanje do stadiona Stožice so poleg naštetih linij primerne tudi Linija 6 , ki obratuje od parkirišča naDolgem mostu – Tržaška – Aškerčeva – Slovenska – Dunajska – Črnuče. Od postajališča pri Smeltu je potrebno le 300 metrov peš do Stadiona Stožice.

Primerna je tudi Linija 8, ki obratuje od Broda skozi Šiško do centra in naprej po Dunajski – Šlandrovi – Brnčičevi. Omogoča hiter dostop do stadiona iz obeh smeri vožnje in od postajališča Smelt na Dunajski je potrebno 300 m peš do stadiona. Linija 19, ki obratuje skozi center in nadaljuje pot po Dunajski – Topniški – Linhartovi – rondo Žale – Tomačevski – Tomačevo. Od postajališča pri novih Žalah je potrebno manj kot 300 metrov peš do novega stadiona.

Urejena parkirišča

Obiskovalce tekme v novi dvorani Stožice so še obvestili, da bo od 17.30 dalje omogočeno brezplačno parkiranje na parkirišču Bežigrad (za gospodarskim razstaviščem), parkirišče Kranjčeva (POP TV), parkirišči Žale I glavni vhod in Žale II (Šmartinski park). Parkiranje bo mogoče tudi na celotnem območju avtosejma, od koder se bodo potniki odpeljali s podaljšano linijo 1.

Obiskovalcem pa je brezplačno omogočeno tudi parkiranje na parkirišču ob Ekonomski fakulteti, v skladu z dogovorom s predstavniki Ekonomske fakultete.

Vir : 24ur.com

Slika : Miro Majcen , 24ur.com

Objavil : administrator

LINK

Advertisements
 1. april 15, 2013 na 19:02

  Today, while I was at work, my sister stole my iPad and tested to see
  if it can survive a twenty five foot drop,
  just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83
  views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 2. april 15, 2013 na 19:44

  Hello, constantly i used to check website posts here early in the dawn, since i love to find out more and
  more.

 3. maj 10, 2013 na 04:19

  Hi there i am kavin, its my first occasion to commenting anyplace, when i read
  this post i thought i could also create comment due to this brilliant piece of writing.

 1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: