Domov > Novice > Možni močni nalivi, ponoči poplave

Možni močni nalivi, ponoči poplave

Tudi danes dopoldne možni močni nalivi. Gasilci so to noč preživeli ob črpanju vode iz poplavljenih objektov. V občini Krško blato vdrlo v dve hiši.

Foto : Nino Verdenik

Danes je največja nevarnost močnih nalivov v osrednji in vzhodni Sloveniji, kjer lahko na kvadratni meter pade od 50 do 100 litrov dežja.

beri več…

Že ponoči je bilo pestro na Gorenjskem, Štajerskem, v Prekmurju, Posavju in na Dolenjskem. Od 18. ure naprej so slovenski gasilci dobivali klice o poplavljenih objektih in porušenem drevju na cestah.

Najbolj pestro je bilo v občini Krško. V kraju Dolenji Leskovec je v dve hiši vdrlo blato. Odpravljanje posledic bo trajalo kar nekaj dni, vendar hiši na srečo nista ogroženi. Plaz je zasul tudi cesto na relaciji Brestanica–Pijavško, kjer so morali na pomoč poklicati delovne stroje, da so odstranili blato. Na Tovarniški ulici v Krškem pa so morali gasilci z vrečami s peskom zaščititi poslovni objekt pred vdorom vode.

V sosednji Sevnici je meteorna voda zalila klet neke hiše, policijsko postajo in cestni podvoz pri Blanci. Podobno se je zgodilo v občini Hoče–Slivnica, kjer je v poplavljenem železniškem podvozu celo obtičal avtomobil, ki so ga nato iz vode izvlekli gasilci.

Meteorna voda je zalivala objekte in ceste tudi na Koroškem, Dolenjskem, Gorenjskem in v Prekmurju.

Spet bo lepše
Jutri se nam znova obeta razjasnitev, v nedeljo pa celo sonce. Več o vremenu v prihodnjih dneh si lahko preberete na našem vremenskem portalu vreme.net.

Vir : Zurnal24.si

Foto : Nino Verdenik

Objavil : administrator

LINK

Advertisements
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: