Domov > Novice, Znanost in tehnologija > Windows 7 prehitel Visto

Windows 7 prehitel Visto

Ker ima Microsoft popoln monopol na področju operacijskih sistemov za osebne in prenosne računalnike, je bilo seveda le še vprašanje časa, kdaj bo tržni delež operacijskega sistema Windows 7 presegel Vistinega.

Raziskava analitskega podjetjaNet Applications je pokazala, da Windows 7 danes širom sveta uporablja skupno 14,5 odstotkov računalničarjev , medtem ko sila nepriljubljena Vista obvladuje le še 14,3 odstotkov trga.

beri več…

Čeprav je Microsoftu v prvih devetih mesecih od uradnega izida uspelo prodati že več kot 175 milijonov kopij Oken 7 in je njegova prodaja v mesecu juniju celo za 15 odstotkov presegla skupno prodajo osebnih računalnikov na globalni ravni, se po tržnem deležu še vedno ne more primerjati z legendarnimi Okni XP. Desetletje stari operacijski sistem namreč še vedno obvladuje 62 odstotkov svetovnega trga.

Klub temu, da Windows Vista ni nikoli dosegla niti petine tržnega deleža, je odigrala pomembno vlogo v večni »vojni« zoper konkurenčni operacijski sistem MacOS X podjetja Apple. Delež računalnikov s prednameščenim operacijskim sistemom podjetja iz Cupetrina namreč že več kot dobro leto vztrajno pada.

Danes podjetje Apple obvladuje komajda še pet odstotkov tržnega deleža. Za slabo prodajo operacijskega sistema MacOS X je seveda kriva še prodajna politika podjetja Apple, saj ga je mogoče uporabljati le v navezi z njihovimi pregrešno dragimi računalniškimi sistemi.

Vir : Racunalniske-novice.com

Slika : Windows

Objavil : administrator

LINK

Advertisements
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: