Domov > Novice, Znanost in tehnologija > Vesoljci pošiljajo sporočila

Vesoljci pošiljajo sporočila

Vse več ljudi objavlja različne informacije na različnih socialnih mrežah; podobna kratka sporočila nam menda pošiljajo tudi vesoljci. Da bi mi poslali sporočilo, bi nas to stalo več kot milijardo dolarjev.

Znanstveniki trdijo, da nam vesoljci že desetletja pošiljajo sporočila, ki jih ne zaznamo oziroma ne znamo razbrati. Pošiljali naj bi nam kratka, neposredna sporočila v obliki kontinuiranih signalov. “Njihovo pošiljanje sporočil je podobno kot pošiljanje informacij na Twitterju in ne kot denimo roman Vojna in mir,“ na portalu space.com meni James Benford, psihiater in predsednik združenja za mikrovalovno znanost.

beri več…

Pri vsaki obliki življenja evolucija zahteva gospodarnost. Pošiljanje signalov na svetlobna leta oddaljene planete bi zahtevalo ogromno energije. Zaradi tega nam ne pošiljajo sporočil vsepovprek, pač pa natančno in v signalnem razponu od enega do desetih gigahercev,“ je dodal Gregory Benford, astrofizik na Univerzi v Kaliforniji in Jamesov brat dvojček. Dodal je “staro modrost svojega deda“, in sicer, “da so besede poceni, viski pa je drag“.

Milijarde draga sporočila
Skoraj na nepredstavljivo visoke vsote so ocenjeni tudi predračuni za projekte, s katerimi bi z Zemlje lahko pošiljali podobne signale v vesolje; brata dvojčka sta izračunala, da bi samo za tehnično podporo takšnega podviga potrebovala 1,3 milijarde dolarjev, letno pa bi za delovanje potrebovala še dodatnih 200 milijonov dolarjev.

Seveda, če hočeva poslati sporočilo v vesolje, morava najti milijarderja, ki bi podprl najin projekt,“ je za space.com povedal Gregory Benford. Dodal je, da sta prošnjo že naslovila na nekaj bogatašev, med drugim tudi na nekdanjega tehnološkega vodjo Microsofta Paula Allena, vendar so vsi imeli podoben odgovor: “Milijarde dolarjev bi rajši porabili na drugačen način.”

Vir : Zurnal24.si

Slika : Shuttersock

Objavil : Administrator

LINK

Advertisements
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: