Domov > Novice > Nova Jugoslavija brez Slovenije

Nova Jugoslavija brez Slovenije

„Zjutraj pijemo slovensko mleko, dopustujemo na Hrvaškem in gledamo derbi Jadranske lige,“ ugotavlja srbski Press. Se znova pojavlja ideja o skupni Jugoslaviji? Mogoče, a brez Slovenije.

Po slavospevu novim toplim slovensko-srbskim-hrvaškim odnosom sogovornik srbskega Pressa ekonomist Goran Nikolić ugotovi glede slovenske vloge naslednje: „Po drugi strani pa v državah bivše Jugoslavije ni nobene želje, da bi ugotovili, kaj delajo tisti Janezi.

beri več…

Jugoslovanski prostor se tako vse bolj formira na relaciji Zagreb-Sarajevo-Beograd, medtem ko je Ljubljana ponavadi izpuščena. Razlog za to so jezikovne prepreke, ohol odnos do Balkana, pa tudi zato, ker Balkan ne pogreša ravno teh „smučarjev“, ki so vstopili v Evropsko unijo.“ Izpostavlja pa, da zlasti slovenski umetniki potrebujejo Balkan, saj je slovenski trg zanje premajhen.

Da bi nastala res nova Jugoslavija, Nikolić zavrača, verjame pa v nove trdnejše povezave med Srbijo, Hrvaško in Bosno. In kot kaže, bo glavna vez med njimi nogomet. Tako hrvaški kot srbski predsednik promovirata idejo, da bi se obe državi in še Bosna potegovale za Evropsko nogometno prvenstvo 2020. To bi bila po ugotovitvah Pressa prva resna povezava med državami.

Vir : Zurnal24.si

Objavil : Administrator

Slika: Žurnal24.si

LINK

Advertisements
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: