Domov > Znanost in tehnologija > Ali se 3D filmi že poslavljajo?

Ali se 3D filmi že poslavljajo?

Čeprav režiser James Cameron napoveduje tridimenzionalni sliki zelo svetlo prihodnost, pa trend gledanosti zadnjih tovrstnih filmov kaže na njen zaton.

Filmu Avatar je v prvem vikendu predvajanja tridimenzionalna različica filma sicer prinesla kar 71 odstotkov vseh prihodkov, a se deleži prihodkov, ki jih prinesejo tridimenzionalne različice filmov od Avatarja naprej le še zmanjšujejo.

beri več…

Animiranemu filmu How to Train Your Dragon je v prvem vikendu predvajanja tridimenzionalna različica prinesla še vedno visokih 68 odstotkov vseh prihodkov. Že nekoliko večji padec pa je viden pri animiranih filmih Shrek Forever After in pa Toy Story 3, saj jima je omenjena različica filma prinesla le še 61 oziroma 60 odstotkov prihodkov. Trend padanja se je nadaljeval tudi filmom The Last Airbender (56 odstotkov) ter z animiranim filmom Despicable Me, kateremu je dvodimenzionalna verzija filma prinesla večji delež denarja kot tridimenzionalna, saj je slednja zavzemala le 45 odstotni kolač prihodkov.

To vsekakor niso najboljši podatki za Hollywood, ki precej vlaga v tridimenzionalno tehnologijo, ter za proizvajalce tridimenzionalnih televizorjev, kakršna sta na primer Sony ter Panasonic. Kljub zadnjim podatkom pa tridimenzionalne slike še ne smemo tako hitro odpisati. Morda bodo prihajajoči filmi trend gledanja tovrstnih različic filmov že v kratkem zopet obrnili navzgor.

Vir : Racunalniske-novice.com

Objavil: Administrator

Slika : Racunalniske-novice.com

LINK

Advertisements
  1. julij 25, 2010 na 10:44

    Vse je odvisno od pričakovanosti filma in zanimivosti. Avatar je bil težko pričakovan film in so ga vsi želeli videti in so ga zaradi radovednosti gledali v 3D. Shrek za vedno je bil malo manj pričakovan in pa tudi ni verjetno ni bil dobro 3D animiran. In potem se tako nadaljuje.

  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: