Domov > Novice, Zanimive povezave > Razgled na Koper “zasenčila” norveška ladja

Razgled na Koper “zasenčila” norveška ladja

V razbeljeno vročem Kopru je včeraj ob sedmi uri zjutraj pristala ena izmed največjih potniških ladji na svetu – Norwegian Gem.

Foto : Lena Dujc/STA

S pomočjo slovenskega pilota so skoraj 300 metrov dolgo, 30 metrov široko in 15 nadstropji visoko ladjo, ki ima ugrez tudi do 15 metrov, brez težav “parkirali” v “precej plitki” Luki Koper.

beri več…

Z ladjo lahko v polni zasedenosti potuje 2394 potnikov in 1092 članov posadke, ki pa jih v Kopru skoraj ni bilo videti, saj se jih je večina odpravila na ogled Postojnske in Škocjanskih jam ter Lipice. Tiste, ki nam jih je uspelo ustaviti, ko so se z ogleda Kopra že vračali proti ladji, pa so dejali, da je potovanje z Norwegian Gemom odlično.

800 evrov za sedemdnevno križarjenje

“Potovanje je precej neboleče, saj se gibanja ladje sploh ne čuti. Morda tudi zaradi tega, ker je morje tu precej mirno. To mi ustreza, saj hitro zbolim za morsko boleznijo,” nam je zaupal potnik iz Združenih držav Amerike.

“Za karto smo odšteli 800 evrov za sedemdnevno križarjenje po Sredozemlju oziroma bolj Jadranskem morju,” nam je še povedal potnik iz Bostona.

Norwegian Gem, v lasti norveške ladjarne Norwegian Cruise Line, ponuja križarjenja po Bahamih, Floridi, Sredozemlju, prihodnje leto pa tudi po Bermudskih otokih. Čeprav nam ogleda notranjosti niso omogočili, pa so potniki, ki smo jih povprašali, kaj ladja vse ponuja, v nedogled navdušeno naštevali.

“Plezalna stena, dva bazena, bowling, tobogani..” je naštevala ena izmed mlajših potnic.

Plezalna stena na palubi

Na ladji za križarjenja Norwegian Gem je sicer več restavracij (med drugimi kitajska, mehiška, italijanska, japonska) in barov (koktejl bari, kavarne, bar za “cigare in konjak”, bari za otroke). Poleg pokritega bazena je na palubi še odkrit bazen, v notranjosti pa je skritih več masažnih kadi. Poleg lepotnega salona lahko potniki obiščejo še gledališče, kino, bowling, fitnes in internetni center, disko, galerije ali knjižnico.

Na palubi je postavljena še ogromna plezalna stena, sicer pa imajo najbolj športni še na voljo igrišče za odbojko, tenis in košarko.

Da je potovanje s 15-nadstropno ladjo res luksuzno, priča dejstvo, da nobena izmed kart ni cenejša od 500 evrov. Potniki pa so v splošnem zelo zadovoljni s ponudbo in ogledi, na katerih se ustavljajo na poti. Ko smo enega od potnikov povprašali, kakšen se mu zdi Koper, je odvrnil: “Koper mi je všeč. Malo manj beneško mesto, z drugačno arhitekturo, vendar vseeno lepo.”

Vir : Dnevnik.si

Slika : Lena Dujc/STA

Objavil : Administrator

LINK

Advertisements
  1. julij 24, 2010 na 14:46

    Ja samo fak ej sem jo vidu in moram rečt da je res velika še toliko da pokrije razgled od naše šole :S Bala ej

  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: