Domov > Novice, Zanimive povezave > Slovenec gre na Zakintos – s kajakom!

Slovenec gre na Zakintos – s kajakom!

Slovenec Marin Medak se je v nasprotju z večino mladine odločil, da bo na priljubljeni grški otok Zakintos odpotoval z nekoliko bolj nekonvencionalnim plovilom, s kajakom, s katerim ga čaka okrog 1.500 kilometrov veslanja.

Medak je svojo pot začel v torek v Savudriji na Hrvaškem, po načrtih pa naj bi zanjo potreboval okoli dva meseca. Obenem bo poskusil izboljšati tudi hitrostni rekord za preveslanje okoli 550 kilometrov dolge hrvaške obale.

beri več…

Medak, ki se je na pot odpravil brez spremstva ter medijske in sponzorske podpore, bo veslal čez celotno hrvaško, črnogorsko in albansko obalo ter velik del jonske Grčije. Njegov cilj je kraj Laganas na južnem delu Zakintosa.

Prvi del poti, hrvaško obalo, bo, kot je zapisal na svojem blogu, poskusil preveslati v sedmih dneh in tako postaviti rekordni čas veslanja v smeri sever-jug. Rekord v smeri z juga proti severu sicer po njegovih pojasnilih sedaj držita HrvataMarko Demšar in Dario Rocco, ki sta lani pot opravila v osmih dneh in 12 urah.

Za 550 kilometrov dolgo pot v enem tednu bo moral tako veslati okoli 13 ur dnevno. V nadaljevanju pa bo pot prilagajal okoliščinam in motivaciji ter si ogledal številne zanimivosti jadranske obale. Medak, ki svoj prihod na jug Zakintosa načrtuje sredi septembra, je prvi dan priveslal do Pule, danes pa pot nadaljuje po Kvarnerju.

Veslanje mi je v čisti užitek in na kajaku mi ni nikoli dolgčas, niti se ne počutim osamljenega,” je zapisal na svojem blogu. Prostora za noge je po njegovem mnenju več kot v nizkocenovnem letalu. “V razburkanem morju ali nasprotnem vetru sem sicer malo manj navdušen, ampak to so le malenkosti,” je pojasnil Medak.

S seboj ima tudi sledilno-javljalno napravo, ki preko satelitskih signalov sporoča njegovo lokacijo in omogoča klic na pomoč v morebitnih težavah. S pustolovščine se bo vrnil s trajektom.

Tisto, česar ne poznam, me straši in privlači. Če bi že vnaprej vedel, kaj vse bom videl, počel in čutil, bi ostal doma,” je zapisal pred odhodom.

Medak, ki se je z osnovami veslanja v šoli kajaka seznanil lani februarja, je lani poleti s kajakom že naredil pot od otoka Lošinj do Dubrovnika in nazaj proti severu do Zadra.

Vir : 24ur.com

Slike : Osebni arhiv Medaka, Reuteurs

Objavil : administrator

LINK

Advertisements
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: