Domov > Znanost in tehnologija > Telefoniranje na območjih brez mobilnega signala?

Telefoniranje na območjih brez mobilnega signala?

Se vam je že kdaj pripetilo, da niste mogli opraviti telefonskega klica zaradi tega, ker se bili na območju brez mobilnega signala?

Če gre verjeti ekipi raziskovalcev iz avstralske univerze Flinders, teh težav kmalu ne bomo imeli več. Uspelo jim je namreč pripraviti sistem, ki omogoča telefoniranje na območjih brez mobilnega signala.

beri več…

Raziskovalci iz avstralske univerze Flinders so za podvig uporabili mobilne telefone, opremljene z mobilnim operacijskim sistemom Android in brezžično povezavo Wi-Fi ter namensko programsko opremo. Ta je mobilnike »preobrazila« v repetitorje oziroma nekakšne vmesnike med mobilnim in brezžičnim omrežjem Wi-Fi. Najlepše pri tem je to, da med aparatom, ki opravlja nalogo pretvornika iz mobilnega v brezžično omrežje ter ciljnim telefonom, ki se nahaja v območju brez mobilnega signala, je lahko poljubno število mobilnikov.

Prva preizkušanja sistema za telefoniranje na območjih brez mobilnega signala so obrodila želene sadove, saj je raziskovalcem uspelo vzpostaviti klic na razdalji več 100 metrov. Raziskovalci so še ugotovili, da lahko samo s tremi tovrstnimi mobilniki pokrijejo območje okoli enega kvadratnega kilometra. Ker je novi sistem šele v povojih je težko napovedati, kdaj bi lahko zaživel v vsakdanjem življenju.

Vir : Racunalniske-novice.com

Slika : Racunalniske-novice.com

Objavil : administrator

LINK

  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj