Domov > Novice, Šokantno > Potoki postali podivjane reke

Potoki postali podivjane reke

“Res je grozno, kot da bi bil sodni dan,” razmere v Javniku na Štajerskem, kjer je devet ljudi zaradi neurja odrezanih od sveta, opisuje župan Kovše. Sanacija ceste se začne danes.

Podivjani potok je najprej prestopil bregove, nato na svoji poti zasul pet mostov in na koncu odnesel dva kilometra ceste, opisuje razmere v Javniku župan občine Podvelka Anton Kovše. Štiri hiše, v katerih prebiva devet ljudi, so odrezane od sveta. “V eni od hiš je tudi 90 let stara gospa. Vprašali smo, če jo spravimo v dolino, vendar so nam rekli, da ni treba,” pravi Kovše.

beri več…

“Še peš se je težko prebiti do hiš,“ razmere opisuje Jani Čas iz prostovoljnega gasilskega društva Ožbalt, ki se je sinoči s kolegi prebil do hiš. Gasilci so sinoči do polnoči nadzorovali okolico, dokler se vremenske razmere niso umirile. “Zdaj čakamo na stroje,” pravi Čas.

Župan Kovše pravi, da bodo s stroji začeli sanirati cesto danes dopoldne.“Rešiti morajo mostove in vodo spraviti v strugo,” pojasnjuje. Nato bo šele povsem jasno, koliko časa bo trajala sanacija, po prvih ocenah pa bo ta trajala tri tedne.

Bregove je prestopilo še nekaj drugih potokov, vendar posledice niso tako hude kot v Javniku. Občina bo morala predvsem za sanacijo cest odšteti okrog 8 odstotkov svojega proračuna, zato bodo morali ustaviti druge investicije, a kot pravi Kovše: “Ljudje morajo priti do doma.”

Vir : Zurnal24.si

Slika : Bralev strani http://www.Zurnal24.si

Objavil : Administrator

LINK

Advertisements
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: