Domov > Novice, Znanost in tehnologija > Znanja na področju IT primakuje

Znanja na področju IT primakuje

Slovenska podjetja so v povprečju podhranjena z znanji s področja najsodobnejših informacijskih tehnologij (IT), če jih primerjamo z razvitimi državami. Med najbolj prikrajšanimi so zaposleni v informatiki, saj se v njihovo znanje največkrat malo ali skoraj nič ne vlaga.

Raziskava trga dela, ki jo je opravilo podjetje Housing iz Ljubljane je pokazala, da se le 27% zaposlenih informatikov lahko udeleži več kot enega petdnevnega tečaja na leto. To je bistveno premalo, saj so za pridobitev osnovnih znanj o novih tehnologijah v povprečju potrebni vsaj 3 izobraževalni tedni. Tudi letni proračuni za usposabljanja informatikov kažejo zelo slabo sliko, če pa upoštevamo še dodatna zniževanja izobraževalnega proračuna zaradi krize je stanje zaskrbljujoče.

Beri več…

Kriza je lahko priložnost in podlaga za nove ideje in inovacije. Tako so upad naročil na področju izobraževanj in izsledke raziskave o trgu IT dela (raziskava je na voljo na www.housing.si) razumeli tudi v Housingu in razvili nov poslovni model na področju IT izobraževanj. Namesto naročanja in prijavljanja na tedenske tečaje so razvili članski model pri katerem se z letno naročnino omogoči članom »no limIT training« (NLT) neomejen dostop do izobraževalnih vsebin. Največja prednost je, da je cena članarine primerljiva s ceno malce zahtevnejšega enotedenskega tečaja. Za informatike bo novi sistem nudil številne storitve, ki doslej na področju izobraževanja niso obstajale, od plana izobraževanja, razvoja znanj, spremljanja uspešnosti, vplivanja na vsebine, itd.

Pričakovanja v zvezi z novim poslovnim modelom so na strani informatikov in izvajalca velika, saj bo zelo težko nekdo potrošil za 5 dnevno izobraževanje tisoč ali več Eurov namesto, da kupi člansko kartico in si zagotovi tudi 5 ali več tečajev letno za ceno enega.

Novi poslovni model NLT je prijavljen tudi 5. Forum inovacij za izbor najboljših inovacij v državi, v rubriki inovativni poslovni modeli.

Vir: http://www.racunalniske-novice.com

Objavil: Teri11

Slika: http://www.racunalniske-novice.com

LINK

Advertisements
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: