Domov > Novice, Zanimive povezave, Znanost in tehnologija > Hobotnica Paul gre v pokoj

Hobotnica Paul gre v pokoj

Jasnovidna hobotnica Paul, ki je pravilno napovedala zmagovalce osmih tekem na nogometnem SP, gre v pokoj. Mnogi sicer želijo, da bi Paul prerokoval še naprej, a so iz akvarija sporočili, da to ne bo možno.


Hobotnica Paul iz nemškega Oberhausna je postala pravi medijski magnet med nogometnim svetovnim prvenstvom. A po tem, ko je pravilno napovedala zmagovalce osmih tekem, tudi finale in mali finale, so se vodilni v akvariju odločili, da je napovedovanja konec. “Paul gre v pokoj in celemu svetu pravi hvala. Bilo je lepo prvenstvo,” so zapisali v akvariju.

beri več…

Nova naloga Paula bo pravzaprav njegova osnovna. V akvariju bo na ogled, obenem pa bo s svojim izgledom in premikanjem skušal nasmejati čim več malih obiskovalcev v Oberhausnu. Že pred SP je bil Paul namreč prav tako eden od ljubljencev med obiskovalci in to tudi brez nogometnega SP, zastavic, školjk in stav.

Želje so seveda različne in iz akvarija so sporočili, da so jih v teh dneh zasula pisma z željami, da bi Paul prerokoval različne stvari še naprej. V akvariju, kjer se zavedajo reklamnega učinka in obiskovalcev se menda kar tare, pa so se odločili, da je bilo tega dovolj. Zavrnili so tudi špansko ponudbo v višini 30.000 evrov, saj je tamkajšnja skupina poslovnežev želela odkupiti slavno hobotnico in jo spremeniti v maskoto enega od gastronomskih dogodkov.

Vir : 24ur.com

Slika : EPA

Objavil : administrator

LINK

Advertisements
  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: