Domov > Novice, Šport > 18. Eurofest je tu !

18. Eurofest je tu !

Ulice Izole in Kopra so zadnje dni nekoliko živahnejše kot ponavadi. Po njih se namrečsprehajajo množice mladih iz vseh koncev sveta.Vzrok za takšno dogajanje je mednarodni rokometni festival Eurofest, ki se že 18. letozapored odvija v obalnih mestih.
Ker je udeležba na Eurofestu letos presegla številke izprejšnih let, je že v četrtek v Izolo začela prihajati mladina, željna pomagati ne tem velikemfestivalu. Več kot 30 prostovoljcev iz vseh koncev Slovenije, tako že nekaj dni pridnosodeluje in pomaga pri organizaciji.Nekatere izmed več kot 170 prijavljenih ekip, so v Izolo prispele že v petek, druge paso prispele v soboto.
beri več…

Po namestitvi v sobe, so se športniki zbrali pri Izolskem svetilniku,ter se razvrščeni po državah sprehodili do centralnega igrišča. Mimohod so popestrili zrazvedrilnimi točkami, plesom, folkloro… Imeli smo tudi tekmovanje za največjo zastavoin za najlepšo predstavitev države. Sledila je tekma ”slovenskih zvezd” proti ”primorskimzvezdam”.

Zmagale so slovenske zvezde ki so jih predstavljali športniki: Kastelic, Jovičič,Backovič, Simonovič, Pajovič, Flajs, Kotnik, Bregar, Topolovec in Lapajne. Na drugi stranipa so stali primorski vrhunski športniki, kot so: Vončina, Kevič, Hrvatin, Božič, Čosič,Vukovič, Jurič, Čermelj, Žgavec, Nadoh, Cunjac, Radojković, Jereb, Bečirovič in Tul.

Tekma se je končala v športnem duhu z zadovoljstvom obeh strani.V nedeljo 4. julija, pa se je rokometno tekmovanje začelo zares. Že ob 8h zjutraj so se začeleodvijati prve tekme na vseh prizoriščih. Ta prizorišča so: Riviera (centralno igrišče), OŠLivade, OŠ Vojke Šmuc, Kraška dvorana, OŠ Dante Allighieri v Izoli ter OŠ Dušana Bordonav Kopru. Na igriščih so že bile vidne razlike med ekipami. Kljub porazom ali zmagam pa vobalnih mestih še vedno prevladuje športno vzdušje. Vabljeni ste tudi danes zvečer, ker bopotekala Eurofest tržnica, kjer se bodo predstavile vse sodelujoče države

p.s.: Eurofest tržnica poteka v ponedeljek 5. julija

Vir : Tia in Luka – novinarska ekipa Eurofesta

Slike : Eurofest.si ter Rokometna-zveza.si

Objavil : administrator

Advertisements
  1. julij 5, 2010 na 14:03

    Odličen dogodek ! 🙂

  1. No trackbacks yet.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: