Domov > Zanimive povezave, Znanost in tehnologija > Deset let igralne konzole Sony PlayStation 2

Deset let igralne konzole Sony PlayStation 2

Pred natanko desetimi leti je podjetje Sony na japonskem prvič predstavilo igralno konzolo PlayStation 2, ki je med tamkajšnjimi igričarji takoj postala najbolj vroči statusni simbol igranja iger.

Računalniškemu gigantu je do danes uspelo prodati skupno več kot 140 milijonov konzol PlayStation 2, kar doslej še ni uspelo nobenemu proizvajalcu tovrstnih naprav. To po eni strani ne preseneča, saj je bila igralna konzola Sony PlayStation 2 za mnoge njihov pri predvajalnik filmov na zgoščenkah DVD.

beri več…

Igralna konzola PlayStation 2 je bila deležna prve večje posodobitve šele leta 2004, ko so jo inženirji podjetja Sony dodobra zmanjšali. Njena notranja prostornina se je “skrčila” za celih 75 odstotkov, teža se je prepolovila na 900 gramov, zunanje mere pa so znašale le 28 x 2,8 x 15,2 centimetrov. V lanskem letu pa so vodilni podjetja Sony še občutno znižali njeno maloprodajno ceno. Za nakup nekdaj zelo priljubljene igralne konzole PlayStation 2 je danes namreč potrebno odšteti zgolj slabih sto evrov.

Pri tem velja še omeniti, da so uporabniki igralne konzole Sony PlayStation 2 doslej kupili največ izvodov računalniških iger Shadow of the Colossus, God of War II in Final Fantasy XII, saj ponujajo izjemno igralno izkušnjo in bogato grafično okolje. Ali ste tudi vi med tistimi, ki še vedno prisegajo na legendarno konzolo PlayStation 2?

Vir : Racunalniske-novice.com

Slike : Racunalniske-novice.com

Objavil : Administrator

LINK

  1. Zaenkrat še ni komentarjev.
  1. No trackbacks yet.

Komentiraj